22 askere Narin sorgusu

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Askeri Casusluk” davası kapsamında tutuksuz yargılanan 22 deniz subayı Ankara’da talimatla ifade verdi. Davanın önemli isimlerinden Narin Korkmaz’ın kendisi hakkındaki “En önemli kazancım. Jandarmaya giriş kapım”

22 askere Narin sorgusu

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Askeri Casusluk” davası kapsamında tutuksuz yargılanan 22 deniz subayı Ankara’da talimatla ifade verdi. 

Davanın önemli isimlerinden Narin Korkmaz’ın kendisi hakkındaki “En önemli kazancım. Jandarmaya giriş kapım” sözlerine açıklık getiren Latif U.Y. o tarihlerde stajyer olduğunu ve verdiği iddia edilen belgelere ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.
 
Korkmaz’ın 2010’da bir kafede yanına gelerek çakmak istediğini ve ‘Astsubay mısın, subay mısın’ diye sorduğunu anlatan Y. “Bekar olduğum için tanışmaya gelen genç bir kadını yadırgamadım. Sonra evime gittik ve beraber olduk” dedi. Y., Narin Korkmaz’ın kendisinden belge talep etmediğini ama birliğine götürmesi için ısrar ettiğini kaydetti “Ama ben asla böyle bir şey yapmadım” dedi.
 
Şüphelilerden Rıdvan B. ise kendisi adına olduğu iddia edilen mail adresiyle bazı belgeler yollandığı, ama kendisinin böyle bir adresi olmadığını söyledi. Emin K. da, hayatında Narin Korkmaz’ı görmediğini ve hiç tanışmadıklarını belirterek, “Bu kadın beni 20 kişi içinden teşhis ederse ben içeride yatmaya hazırım” dedi. Diğer subaylar ise “Pandora” adlı veri tabanında bulunan ve çok gizli olduğu öne sürülen belgelerle ilgili Genel Kurmay’ın “gizli belge değeri yoktur” dediğini hatırlatarak, iddiaların asılsız ve sahte dijital belgelerle kurgulanmış bir senaryo olduğunu savundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem