21 yaş altına sigara yasağı geliyor

ABD'nin New York kentinde 21 yaş altındakilere sigara satışı yasaklanıyor. Belediye Meclisi'nde Çarşamba günü alınan kararla sigara satın almak için 18 olan yaş sınırı 21'e yükseltildi.New York Belediyesi'nin aldığı kararla kentte 21 yaş altındakilere sig

21 yaş altına sigara yasağı geliyor

ABD'nin New York kentinde 21 yaş altındakilere sigara satışı yasaklanıyor. Belediye Meclisi'nde Çarşamba günü alınan kararla sigara satın almak için 18 olan yaş sınırı 21'e yükseltildi.

New York Belediyesi'nin aldığı kararla kentte 21 yaş altındakilere sigara satışı yasaklanıyor. AP'nin haberine göre New York bu kararla sigara satışı için gerekli yaş sınırını artıran en büyük kent oldu. Tasarıyı kent meclisi gündemine getiren Belediye Meclisi Üyesi James Gennaro, "Bu düzenlemeyle çok sayıda hayat kurtulacak." dedi. Anne ve babasını sigarayla bağlantılı hastalıklar nedeniyle kaybettiğini söyleyen Gennaro, "Ben bununla yaşadım, gördüm. Fakat, kendimi şimdi iyi hissediyorum." dedi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg , "Sigara bağımlılığı bir gencin sigarayı denemesinin ardından başlayabiliyor. Bu nedenle gençlerin sigaraya alışmasını en başından durdurmamız gerek." dedi. Tasarının uygulanabilmesi için Bloomberg tarafından 30 gün içinde imzalanması gerekiyor. Yasak, imzadan 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Geçtiğimiz aylarda Hawaii ve Massachusetts'te de yaş sınırı 21'e yükseltilmişti. ABD genelinde ise 18 yaşından büyükler sigara satın alabiliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem