2035'te Türkiye

Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni otoyol inşaat hedeflerinin ayrıntıları ortaya çıktı. Halen, 2 bin 236 kilometre olan otoyol uzunluğu, 2035 yılında 11 bin 376 kilometreye çıkacak.Bu otoyol projesinden Trabzon da payını alacakTrabzon'un bu projeyle birlikte ,

2035'te Türkiye

Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni otoyol inşaat hedeflerinin ayrıntıları ortaya çıktı. Halen, 2 bin 236 kilometre olan otoyol uzunluğu, 2035 yılında 11 bin 376 kilometreye çıkacak.

Bu otoyol projesinden Trabzon da payını alacak

Trabzon'un bu projeyle birlikte , Akdeniz'in Güneydoğu Anadolu'ya bağlandığı hatla direkt olarak buluşturulması planlanıyor.


ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye ağ gibi saracak olan, karayoluyla seyahatte maksimum hız ve konfor sağlayacak 2035 yılı otoyol hedeflerini belirledi. Projeler tamamlandığında halen 2 bin 236 kilometre olan otoyol uzunluğu, 11 bin 376 kilometreye kadar çıkacak.

Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün otoyol yatırımlarının harita üzerinde tek tek belirlenen ayrıntılar ortaya çıktı. Projelerin bir bölümünün yap-işlet-devret (YİD), bir bölümünün de kamuözel sektör işbirliği (KÖİ) yapılması planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, bu projelerle ülkenin Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gelişmiş bir otoyol ağıyla birbirine bağlanacağını söyledi.

30.20121115102114.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem