2014'ün ilk eylemini memurlar yaptı!

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurların 2014 yılına girmediklerini belirterek, "Memur maaş zamları ve özlük haklarındaki kayıplar nedeniyle konfederasyon üyesi memurlar 2014 yılına girmeme kararı aldı"

2014'ün ilk eylemini memurlar yaptı!

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurların 2014 yılına girmediklerini belirterek, "Memur maaş zamları ve özlük haklarındaki kayıplar nedeniyle konfederasyon üyesi memurlar 2014 yılına girmeme kararı aldı" dedi.

Milli Piyango İdaresi önünde basın açıklaması yapan Çivi, ek ödemelerin mutlak surette emekli aylığına yansıtılmasını, memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli olduklarında da aldıkları maaşın aynı olması gerektiğini söyledi.

Çivi, gerek TÜİK'te gerekse de özelleştirilen kamu işletmelerindeki kadrolu işçilerin devlet memuru olarak "geçici statüde" devlet kurumlarına nakledildiğine değindi.

Bu kişilerin devlet memurlarıyla aynı ortamda aynı işi yaptıklarını kaydeden Çivi, "Hala geçici personel muamelesi görüyorlar ve hala bu kadro konusu yılan hikayesine döndü. Sayıları 25 bindir ve yüz binlerce kamu görevlileri arasında bu arkadaşlarımız üvey evlat muamelesi görmektedir. Bir an önce bu arkadaşlarımızın kadrolarının 2014'te verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Çivici, taleplerinin karşılanıncaya kadar 2013'te kalmaya karar verdiklerini kaydetti.

HAKSEN üyesi grup açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem