2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

 Tbmm Genel Kurulu'nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 14. maddesi kabul edildi.Tasarının son maddesi olan yürütme maddesi ise bütçe görüşmelerinin son günü olan 20 Aralık Perşembe günü oylanacak.Tasarının görüşmelerinde milletvekiller

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

 Tbmm Genel Kurulu'nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 14. maddesi kabul edildi.

Tasarının son maddesi olan yürütme maddesi ise bütçe görüşmelerinin son günü olan 20 Aralık Perşembe günü oylanacak.

Tasarının görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın yapısal bir sorun olduğunu belirtti. Şimşek, sorunun boyutlarının 2011'de çok üst noktada hissedildiğini kaydederek, enerjinin en büyük bileşen olduğunu ancak temel sorunun sadece enerjiden kaynaklanmadığını söyledi.

Şimşek, yapısal tedbir olarak enerjide dışa bağımlılığı azaltma, AR-GE'yi geliştirme, markalaşma ve eğitime kadar bir çok alanda adım attıklarını, atmaya devam ettiklerini kaydetti.

Tasarının 14. maddesinin kabul edilmesinin ardından Tbmm Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem