200 çocuk Sincan'a nakledilecek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Pozantı Cezaevi'nde bulunan 200 çocuğun Sincan Cezaevi'ne nakledileceğini açıkladı.

200 çocuk Sincan'a nakledilecek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki yaklaşık 200 çocuğun Sincan Cezaevi'ne nakledileceklerini ve bu cezaevinde birer kişilik odalarda kalacaklarını açıkladı.

Ergin bu kararın "çocukların ruh sağlığının düşünülerek psikologların ve pedagogların da önerisiyle alındığını söyledi. Nakillerin bir hafta içinde gerçekleştirileceğini de ekledi.

Bugün itibarıyla idari tedbir uygulamasının da başlatıldığını söyleyen Adalet Bakanı'nın açıklamasına göre, geçmiş dönemde Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'nde görev yapan bir ikinci müdür ile bir birinci müdür şu anda bulundukları görevlerden alınarak başka görevlere atandı. Aynı şekilde Pozantı Cezaevi'nde görevli iki personel de başka görevlere atandı.

Ergin, adli ve disiplin soruşturmalarının başlatıldığını anlatarak bakanlığa bağlı üç cezaevi denetim elemanının Pozantı Cezaevi'nde "psikologlar eşliğinde çocuklarla mülakat yaptığını" belirtti.

Suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Adana Tabip Odası, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, (KESK), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Devrimci İşçi Partisi (DİP) de bugün (2 Mart 2012) Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yaşanan işkence, kötü muamele, taciz ve tecavüz olaylarından cezaevi idaresi ve Adalet Bakanlığı'nı sorumlu tutarak suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu yapan örgütler TMK mağduru çocukların adli suçlardan tutuklu olanlarla aynı koğuşlarda tutulmasının yasaya aykırı olduğunun hatırlattı.

Adalet Bakanlığı'nın TMK mağduru çocuklarla uyuşturucu, cinayet, taciz gibi suçlardan tutuklu olanları aynı koğuşlarda kalmaya zorlayarak işkence, dayak, taciz, tecavüz olaylarına zemin hazırladığını söyledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in derhal istifa etmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem