200 askeri araç sınır bölgesinde

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde yaşanan hava trafiğinin ardından karadan da ilk kez bu kadar kalabalık bir askeri sevkiyat yapıldı. Van istikametinden gelen ve mayına dayanıklı Kirpi adı verilen araçların da aralarında bulunduğu yaklaşık 2

200 askeri araç sınır bölgesinde

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde yaşanan hava trafiğinin ardından karadan da ilk kez bu kadar kalabalık bir askeri sevkiyat yapıldı. Van istikametinden gelen ve mayına dayanıklı Kirpi adı verilen araçların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 araçlık askeri konvoy, sınır bölgesine gitti

Van istikametinden gelen mayına dayanıklı Kirpi adı verilen araçların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 araçlık konvoy, sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nde'ki 20'nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na geldi. Bir süre burada bekletilen silahlı asker ve mühimmat yüklü araçların oluşturduğu araç konvoyu, daha sonra sınır kesiminde bulunan Işıklı ve Çayırlı bölgelerine doğru harekete geçti.

Havadan Kobra helikopterleri ve karadan da sinyal karıştırıcı jammer araçları desteğinde sınır kesimine doğru giden konvoy için olağanüstü güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Sınırın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nden sınıra paralel olarak ilk kez bu kadar büyük kalabalık bir askeri sevkiyat yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler