200 araca el konulacak

 İstanbul Narkotik polisi, 2010'un ocak ayında Tilki Selim lakaplı Selim Işık'ın çetesine yönelik operasyonda A.İ. isimli bir işadamına ait Hummer H3 marka jip ele geçirmişti. ABD'den getirildiği tespit edilen Hummer incelemeye alındı. İstanbul Mali Polis

200 araca el konulacak

 

İstanbul Narkotik polisi, 2010'un ocak ayında Tilki Selim lakaplı Selim Işık'ın çetesine yönelik operasyonda A.İ. isimli bir işadamına ait Hummer H3 marka jip ele geçirmişti.

 

ABD'den getirildiği tespit edilen Hummer incelemeye alındı. İstanbul Mali Polis ve ABD DEA ayrı ayrı soruşturma başlattı. DEA incelemesinde Hummer'in ABD'den bir şirket tarafından Türkiye'ye ihraç edildiğini tespit etti. Şirketle ilgili soruşturma başlatılırken, Türk polisi de Amerikalı şirketle bağlantılı 50 şirketi incelemeye aldı.

 

KAZDIKÇA VURGUN ÇIKTI


Soruşturmanın büyük bölümünü yürüten İstanbul Mali Polisi, vergi denetmenlerive gümrük müfettişlerini de operasyona dahil etti. 3 kurumun ortaklaşa çalışmasında devletin sahtecilik ve kaçakçılık yoluyla nasıl zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Amerikalı şirketin, Türkiye'deki yaklaşık 50 şirkete sattığı Hummer gibi lüks araçların, Türkiye'ye sahte belgelerle sokulduğu, düşük vergi ödendiği ve gümrük kaçakçılığı yapıldığı belirlendi. 300-400 bin liralık araçların 50-70 bin lira arasında gösterildiği tespit edildi.

 

İnterpolle irtibata geçen Mali Polis, operasyonda adı geçen 200 aracın şase numarasından çalıntı olup olmadığını inceledi. Araçların bir çoğunun çalıntı olduğu belirlendi. Yasal olmayan yollardan getirilen bu araçlara el konulacağı ve kaçak ve çalıntı araçların sahipleri hakkında da kaçakçılık ve kaçak ürün kullanmaktan işlem yapılacağı öğrenildi. Merçek altındaki firmalardan araç alan 5 kişinin Hummer, BMW, Audi ve Mustang marka araçlarına da el konuldu. Gümrükçüler incelemeye alındı. Maliye verilerine göre son 10 yılda 15 bin lüks aracın ülkeye girişi tespit edildi.

 

KAZA YAPAN FERRARİ ÇALINTI


Geçtiğimiz aylarda Yunanistan'da bir Türk işadamının kullandığı Ferrari otobanda kaza yaptı. Kazadan kurtulan işadamı şaşırtıcı bir gerçekle karşılaştı. Yunan polisi, Ferrari'nin çalıntı olduğunu tespit ett ve işadamı tutuklandı. Tutuklanan işadamına Ferrari'yi, Türkiye'ye lüks otomobil getiren aynı firma tarafından satıldığı ortaya çıktı.

 

BABAM SAĞOLSUN DEĞERİ


Değeri milyonlara yaklaşan araçların birçoğunu ünlü işadamlarının çocuklarına aldıkları da belirlendi. Bu yolla araç alan isimler arasında çok ünlü televizyoncuların da olduğu ortaya çıktı. Polis bu kişilere gözaltı yapmayacak. Emniyete davet edilmeye başlandılar. Durumlarına göre şüpheli ya da mağdur olarak haklarında işlem yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem