20 yıl sonra gözüne kavuştu

İlköğrenime devam ederken bir çocuğun attığı sapan taşıyla sağ gözünü kaybetmesi nedeniyle eğitimini yarıda bırakan ve bir türlü iş bulamayan, insanlardan da hep uzak duran Semra Temel, imkansızlıklar nedeniyle uzun yıllar göz çukuru ezikliği ile yaşadığı

20 yıl sonra gözüne kavuştu

İlköğrenime devam ederken bir çocuğun attığı sapan taşıyla sağ gözünü kaybetmesi nedeniyle eğitimini yarıda bırakan ve bir türlü iş bulamayan, insanlardan da hep uzak duran Semra Temel, imkansızlıklar nedeniyle uzun yıllar göz çukuru ezikliği ile yaşadığını belirtti. DHA'nın 'Tek isteğim bir protez' haberi üzerine duyarlı vatandaşlar harekete geçti. Semra Temel, "Haber sonrası yurt genelinden duyarlı vatandaşlar yardım elini uzattı. Ankara'da protez göz nakli işi ile uğraşan biyolog 32 yaşındaki Mahir İmamoğlu haberi okuduktan sonra harekete geçip, bana ulaştı. İlk önce kendisi beni muayene ettikten sonra Ulucanlar Göz Hastanesi'ne götürerek amaliyat ettirdi. İyileşme sürecinden sonra sol gözüme uygunluk sağlayan hareketli protez göz naklederek, beni insan içine çıkardı. Bana maddi karşılık beklemeden yardım eli uzantanlara teşekkür ediyorum" dedi.


Ankara'da bir yakının yanında kaldığını belirten Semra Temel, 20 yıl önce Adana'nın Seyhan ilçesinde sapanla atılan taşın sağ gözünü parçalaması nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp, insanların içine çıkmadığını belirtti. Semra Temel, "Bu süreçte okulda arkadaşlarım benimle alay ettiler. Çocukların korkulu bakışları beni hep rahatsız ederken, iş için baş vurduğum yerlerden hep olumsuz cevapların psikolojisini yaşadım. Duyarlı insanların yardımı ile tek isteğim olan protez gözüme kavuştum. Bu bayramda çifte bayram yaşıyorum" diye konuştu.


Semra Temel, 30 yaşında protez gözüne sahip olmanın mutluğunu yaşarken, "Şimdi bir de Seyhan'da iş bulabilirsem, bu sevincimi ikiye katlıyacağım" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler