2 PKK'lı Suriye'den geldi

 Terörist saldırı sonrası olaya ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 2 şüpheli gözaltına alındı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olayda kullanılan otomobilin Gaziantep'te satıldığı ortaya çıktı. Oto

2 PKK'lı Suriye'den geldi

 

Terörist saldırı sonrası olaya ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 2 şüpheli gözaltına alındı.

 

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olayda kullanılan otomobilin Gaziantep'te satıldığı ortaya çıktı. Otomobili satın alan kişiler üzerinden inceleme yürüten Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bu kişilerin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bağlantılı olduğu kişileri belirledi.

 

Suruç'ta oturan ve terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan M.D. iddiaya göre, cuma gününün ilk dakikalarında gelen bir telefon üzerine misafirlerinin geleceğini söyleyerek Suriye sınırına gitti ve burada sınırı geçen 2 teröristi karşıladı. M.D., yanlarında Kalaşnikof tüfek, tabanca ve patlayıcılar bulunan 2 teröristi kendisine ait otomobile aldıktan sonra bunları ilçe merkezinin dışında bulunan A.Ç.'nin bağ evine götürdü.

 

Teröristlerin sınırdan girmeleriyle birlikte intihar saldırısında kullanılmak üzere satın alınan otomobil, Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya getirildi. 2 terörist yanlarında getirdikleri patlayıcıları otomobile yerleştirdi. Düzeneğin hazırlanması ardından PKK'lı 2 terörist, sabaha karşı mobese kameralarının bulunmadığı bölgeleri kullanarak Suruç İlçesi'nden ayrıldı.

 

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Suruç'tan ayrıldıktan sonra dün sabah Kayseri'nin Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen intihar saldırısı sonrası yapılan çalışmada polis, saldırı sırasında ölen 2 teröriste M.D. ve A.Ç.'nin yardımcı olduğunu saptadı. Sabaha karşı Suruç'a giden polis 2 şüphelinin oturdukları evlere operasyon düzenledi. Bomba düzeneğinin otomobile yerleştirildiği bağ evinde de köpeklerin de kullanıldığı patlayıcı araması yapıldı. Gözaltına alınan M.D. ve A.Ç., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayseri'ye gönderilecek.

 

Polis, olayla bağlantısı olabileceği ileri sürülen bazı kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem