2 ilde KCK operasyonu!

Operasyon kapsamında BDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtalan da gözaltında.Terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik birçok ilde operasyon yapılıyorBaşkentte KCK operasyonu Ankara'da PKK'nın şehir yapılanması K

2 ilde KCK operasyonu!

Operasyon kapsamında BDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtalan da gözaltında.

Terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik birçok ilde operasyon yapılıyor

Başkentte KCK operasyonu
Ankara'da PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda DEHAP eski Başkanı ve şimdiki BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, DİHA muhabiri Murat Çİftçi ile KESK'te çalışan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sabah saatlerinde Ankara'da PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi. DEHAP eski Başkanı ve şimdiki BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, DİHA muhabiri Murat Çiftçi ve KESK'te çalışan bir kişinin gözaltına alındı. Polisin Bakırhan ve Kurtulan'ın evinde arama yaptığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında KESK'te çalışan bir kişi de gözaltına alındı. Polis, arama yapmak üzere KESK Genel Merkezi'ne geldi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombulçalışan, " Bir arkadaşımız ile ilgili gözaltı kararı var.

KESK Genel Merkezi'nin tamamını aramaya ilişkin bir karar var. Biz buna izin vermeyeceğiz. Çünkü KESK bir konfederasyonrdur. Bu karara itiraz ettik. Şimdi itirazımızın sonucunu bekliyoruz"dedi.

İstanbul'da KCK operasyonu
Bölücü terör örgütünün şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik bir çok ilde operasyon yapılıyor. İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi.

BDP İSTANBUL İL BİNASINDA ARAMA 
Beyoğlu'nda bulunan BDP İstanbul İl binasında polis arama yapıyor. Sabah saatlerinde başlayan aramaların bölücü terör örgütünün şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında yapıldığı ifade ediliyor.

İzmir'de KCK operasyonu
Soruşturma kapsamında İzmir'de de aramalar yapıldığı bildirildi

VAN' DA HASARLI BELEDİYE BİNASINA KCK OPERASYONU
KCK operasyonları kapsamında Van'da belediye ile BDP il binasına baskın düzenlendi. Polis, depremde hasar gören ve boşaltılan belediye binasında bazı evrak ve bilgisayarlara el koyarken, herhangi bir gözaltının olmadığı belirtildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da yürütülen bir soruşturma kapsamında, sabah saat 06.00 sıralarından Cumhuriyet Caddesi'ndeki Van Belediyesi ve BDP İl Başkanlığı'na baskın düzenledi.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan eş zamanlı baskınlarda el konulan bazı evraklarla bilgisayarlar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Evrak ve bilgisayarların İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Bu arada Van'da yaşanan 2 depremin ardından Van Belediye binası hasar görmüş ve boşaltılmıştı. Orta hasarlı olarak rapor verilen belediye binası boşaltılmış, sadece evrak ve bazı bilgisayarların kaldığı öğrenildi.

Siirt'te KCK operasyonu
Siirt'te BDP İl binasında arama yapıldığı belirtiliyor
Ayrıca Şanlıurfa' nın Viranşehir ilçesinde BDP binasında da arama yapıldığı bildirildi

Mersin'de KCK operasyonu
Mersin BDP il Başkanlığı'nda da arama yapıldığı bildirildi

Diyarbakır Batman Siirt ve Şanlıurfa' da KCK operasyonu
İstanbul Özel Yetkili Savcılığın talimatıyla Diyarbakır Batman ve Siirt ve Şanlıurfa' da bugün sabah erken saatlerde KCK operasyonları kapsamında eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi .

Baskınlarda BDP il başkanlıkları dahil bir çok sivil toplum örgütlerine ait merkezler aranıyor.

Diyarbakır'da KCK operasyonu
Operasyon kapsamında BDP 'li Büyükşehir Belediye binasında da arama yapıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler