2. Gezi genelgesi

GEZİ Parkı olaylarında aralıksız 50 saat görev yapan ve eylemcilere orantısız müdahalede bulunduğu için eleştirilen Çevik Kuvvet polislerinin çalışma koşulları yeniden düzenlendi. İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile Çevik Kuvvet’i

2. Gezi genelgesi

GEZİ Parkı olaylarında aralıksız 50 saat görev yapan ve eylemcilere orantısız müdahalede bulunduğu için eleştirilen Çevik Kuvvet polislerinin çalışma koşulları yeniden düzenlendi. İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile Çevik Kuvvet’in çalışma koşullarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken hususları tek tek sıraladı. Genelgeye göre Çevik Kuvvet’le ilgili şu hususlara dikkat edilecek:

ZİNDE-DİNAMİK

İllerde olaylara karşı daha sağlıklı istihbarat alınacak. Gerektiğinden fazla Çevik Kuvvet talebinde bulunulmayacak ve talep 48 saat önceden bakanlığa bildirilecek.

Görev öncesinde görevin mahiyeti ve önemi ile ilin hassasiyetleri hakkında Çevik Kuvvet personeline bilgi verilecek.

Personel görev yerine saatler öncesinden getirilmeyecek; zinde ve dinamik olarak görev yapması sağlanacak.

Personel görev öncesi ve sonrası bekleme yapmayacak, şehir gezisi gibi sosyal faaliyetlerde bulunacak.

Personel, görevi biter bitmez derhal kendi kadrosuna gönderilecek.

KIRICI KÖTÜ SÖZ

Operasyon tazminatına hakkı bulunan illerde göreve gidecek Çevik Kuvvet para alacak.

Amirler personele kırıcı ve kötü söz söylemeyecek, insan onuruna uygun hitapta bulunacak.

Polisin fiziksel ve ruhsal olarak yorulmasına, bunun sonucunda strese girmesine neden olabileceği için fiziksel ihtiyaçları karşılanacak.

BESLENME UZMANI

Personelin beslenme, barınma, temizlik ve istirahat ihtiyacı hassasiyetle sağlanacak.

Takviye kuvvet için seyyar hijyenik tuvalet kiralanacak.

Yiyecek ihtiyacı beslenme uzmanı tarafından hazırlanan kumanya ile karşılanacak. Yemekler sıcak ve doyurucu olacak. Ara öğün verilecek.

Konaklama ve dinlenme ihtiyacı otel ve konaklama yerlerinden karşılanacak. Çevik Kuvvet bir gün önceden ve istirahatleri sağlandıktan sonra göreve gönderilecek.

Senelik izinde bulunan personel göreve çağrılmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem