2 Bölge Erdoğan'a ŞOK yaşattı

Başbakan Erdoğan'ın Marmara bölgesi vekilleriyle buluştuğu basına kapalı kahvaltının ayrıntıları Vatan gazetesinde yer aldı.Şebnem Hoşgör imzalı haber şöyle oldu:KARADENİZ'DE ORAN EŞİT, EGE'DE SÜRECİ DESTEKLEMEYENLER 6 PUAN ÖNDEÇözüm sürecine ilişkin yapt

2 Bölge Erdoğan'a ŞOK yaşattı

Başbakan Erdoğan'ın Marmara bölgesi vekilleriyle buluştuğu basına kapalı kahvaltının ayrıntıları Vatan gazetesinde yer aldı.Şebnem Hoşgör imzalı haber şöyle oldu:

KARADENİZ'DE ORAN EŞİT, EGE'DE SÜRECİ DESTEKLEMEYENLER 6 PUAN ÖNDE

Çözüm sürecine ilişkin yaptırdıkları kamuoyu anketlerinin sonuçlarını açıklayan Erdoğan, "2 Bölge dışında kahir ekseriyet bu süreci destekliyor" dedi. Sürece en büyük desteğin yüzde 80-81 oranıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olduğunu, bu bölgeyi Doğu Anadolu, Marmara ve İçanadolu'nun izlediğini anlatan Erdoğan, Karadeniz bölgesinde çözümü destekleyenler ile desteklemeyenlerin yüzde 43 oranıyla eşit çıktığını, ancak yüzde 43-49 oranıyla Ege'de çözüm sürecini destekleyenlerin oranının, desteklemeyenlerden 6 puan daha düşük olduğuna dikkat çekti. Marmara bölgesinde çözüme destek oranının yüzde 59 olduğunu belirten Erdoğan, "Örgütlü toplumlar örgütsüz toplumları alt eder. Teşkilatlarımız örgütlü bir şekilde çalışırsa sürece destek daha da artar" vurgulamasını yaptı.

KÜRT SEÇMEN NEZDİNDE DE AK PARTİ YÜZDE 48 İLE 1. PARTİ ÇIKTI

Erdoğan gerçekleştirilen anketlerden birinde "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun "Türk" ve "Kürt" seçmen ayrımı yapılarak da vatandaşa yöneltildiğini belirterek, bu anketin sonuçlarına ilişkin de katılımcılara bilgi verdi.

Edinilen bölgeye "Kürt" seçmenlerin yüzde 48'i bu soruya "AK Parti" yanıtını verirken, BDP yüzde 41 ile 2. sırada yer aldı. CHP'ye oy veririm diyen Kürt seçmen oranı yüzde 6.8'de kalırken, anket katılımcılarının yüzde 1.3'ü MHP'yi tercih etti. Türk seçmen bazında ise bu oranlar, AK Parti yüzde 52, CHP 24, MHP 12, BDP 1.6 olarak sıralandı.

Erdoğan 2014'teki yerel seçimlerin önemini vurguladığı konuşmasında, yerel seçimlere 1 yıldan az kaldığını belirterek milletvekilleri ve teşkilat temsilcilerine "İyi organize olun" talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem