2 bin üye şartı tasarıdan çıkartıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda devam eden ''Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'' görüşmelerinde önemli bir değişikliğe gidildi.Buna göre sendikanın toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olması için belirlenen şartlar arasındaki ''2 bin üyesi

2 bin üye şartı tasarıdan çıkartıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda devam eden ''Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'' görüşmelerinde önemli bir değişikliğe gidildi.

Buna göre sendikanın toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olması için belirlenen şartlar arasındaki ''2 bin üyesinin bulunması'' şartı, tasarıdan çıkarıldı.
 
''Kurulu bulunduğu iş kolunda çalışan işçilerin en az yüzde 1'inin üyesi bulunması'' şartı ise ''yüzde 3'' olarak değiştirildi.
 
Böylece işçi sendikası, kurulu bulunduğu iş kolunda çalışan işçilerin en az yüzde 3'ünün üyesi bulunması şartıyla, toplu iş sözleşmesinin kapsamına girecek, iş yerinde çalışan işçilerin yarıdan fazlasının, işletmede ise yüzde 40'ının kendi üyesi bulunması halinde toplu iş sözleşmesi yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler