19 madde daha kabul edildi

Teklifin 62. maddesinin kabul edilmesinin ardından Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.Yakut, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.Teklifin bugün kabul edilen maddelerine g

19 madde daha kabul edildi

Teklifin 62. maddesinin kabul edilmesinin ardından Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

Yakut, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Teklifin bugün kabul edilen maddelerine göre, 28 Şubat mağduru memurların tekrar memur kadrolarına atanmasında sayı sınırı uygulanmayacak.

1 Ocak 1990 tarihinden bu düzenlemenin yayımı tarihine kadar dağılmasına veya dağıtılmasına karar verilen yeni vakıfların hayatta bulunan kurucularının birlikte başvurusu üzerine, vakfın adı ve amacı aynı olmak kaydıyla, bin lira kuruluş mal varlığı tahsis edilerek yeni bir vakıf kurulabilecek. Kurulan bu vakıflar, kanunla kurulan vakıf statüsünde sayılmayacak.

ÖSYM, ihtiyaç duyması halinde başvuru, tercih, sınav evrakının tanzimi ve benzeri sınav hizmetlerine yönelik geçici işlerde önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarına kayıtlı öğrencileri kısmi zamanlı olarak çalıştırabilecek.

ÖSYM, sınav yaptığı yerleri, sınav evrakı saklamak, başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğü hizmetlerini yürütmek için de kullanabilecek.

ÖSYM'nin sınavlarında bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu, halka açık ortaklıkların yönetim kurullarında, yönetim kurulu üyelerinin tamamının veya bir kısmının görev süresinin dolması veya üyeliklerinin boşalması sebebiyle yönetim kurulu toplantı yeter sayısının sağlanamaması ve görev süresi dolan veya üyeliği boşalan yönetim kurulu üyelerinin yerlerine görev sürelerinin bitimini veya üyeliğin boşalmasını takip eden 30 gün içerisinde yeni yönetim kurulu üyelerini seçmek üzere, genel kurulca yeni üyeler seçilinceye veya başka üyeler atayıncaya kadar görev yapmaları için, yönetim kurulu toplantı yeter sayısını sağlayacak asgari sayıda yönetim kurulu üyesini resen atayacak. Atanacak üyede, kurulun kurumsal yönetim ilkelerinde sayılan bağımsızlık kriterlerini sağlama şartı aranacak.

Elektrik Piyasası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle rüzgar enerjisine dayalı üretim faaliyeti için başvuruları uygun bulunmuş ancak yükümlülüklerini yerine getiremediğinden dolayı başvurusu reddedilmiş tüzel kişilere, maddenin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içinde Kuruma başvurmaları halinde, önlisans verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem