1700 yıllık tarihi esere buzlu camdan kapı!

Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan ve 2011 yılında oldu bitti ile cami olarak kullanıma açılan yaklaşık 1700 yıllık tarihi esere "restorasyon" çalışmaları kapsamında cam kapı takıldı Erken Bizans döneminde inşa edilmiş kilise yapısı olan Ayasofya, müze ol

1700 yıllık tarihi esere buzlu camdan kapı!
Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan ve 2011 yılında oldu bitti ile cami olarak kullanıma açılan yaklaşık 1700 yıllık tarihi esere "restorasyon" çalışmaları kapsamında cam kapı takıldı
 
Erken Bizans döneminde inşa edilmiş kilise yapısı olan Ayasofya, müze olarak işlev görmekteyken, 2011 yılında oldu bittiyle minaresinden ezan okunup yapının içinde bayram namazı kılınmasıyla tekrar cami olarak kullanılmaya başlanmıştı.
 
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası geçici listesinde de yer alan yapının adı İznik Ayasofya Orhan Camii olarak değiştirilmişti.
 
Bursa.com sitesinin haberi ise konuya ilişkin yeni bir skandalı ortaya çıkardı. Restorasyon çalışmaları süren yapıya buzlu camdan bir kapının takılması, yapının minaresinin betonla sıvanmış olması ve kubbelerinin betonla kaplanması tarihi eserin geleceğine dair önemli soru işaretleri doğuruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem