17 Asker şehit oldu

 Siirt’te 3. Komanda tugayında görev yapan Jandarma Özel Harekat Timlerini bölgede devam eden operasyona taşırken düşen skorsky isimli helikopterin düşmesi sonucu 17 askerimizin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  açıklama yaptı.Gül, “Zor

17 Asker şehit oldu

 

Siirt’te 3. Komanda tugayında görev yapan Jandarma Özel Harekat Timlerini bölgede devam eden operasyona taşırken düşen skorsky isimli helikopterin düşmesi sonucu 17 askerimizin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  açıklama yaptı.

Gül, “Zor şartlar altında bile vatan görevini yapan tüm askerlerimize kutlu yorum. Bugün Siirt!ten gelen kara haber bizi üzdü 17 askerimiz şehit oldu.”dedi  

GÜL 'ÜN AÇIKLAMASI

Maalesef Pervari’de  Subay Astsubay er 17 askerimiz şehit olmuştur. Başta Genel Kurmay başkanımız Kuvvet komutanlarımız olmak üzere hepsinin şahsında Türk Silahlı kuvvetlerine başsağlığı diliyorum. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Nasıl Kurtuluş savaşında istiklal harbinde bu ülkenin bağımsızlığı için özgürlüğü için sivil asker  herkes varıyla yoğuyla bir bütün olup büyük bir fedakarlıkla  bu ülke kurtarmış  ve özgürlüğüne kavuşturmuşsa bu günde aynı inanç ve kararlılıkla ülkenin birliği bütünlüğü için terörle büyük bir mücadele verilmektedir.

Bu mücadele sivil asker tüm milletimiz bir bütündür. Şunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu gün komşularımızda çıkan siyası iktidarsızlıkları karışıklıkları bir fırsat bilip, terörle güç alanlar ve terör vasıtasıyla milletimizi hizaya getireceğini düşünenler çok büyük yanılgı içeresindeler  ve çok büyük pişmanlık duyacaklardır. Bunu bir kez buradan herkesin bilmesini isterim. Büyük bir kararlılıkla terörle mücadelemiz sürecektir. Karşımıza silahla çıkana  daha büyük şekilde cevap verilecek ve bu kararlılıkla hiç bir zaman sarsılmayacaktır.

Bugün Türkiye geldiği konum itibariyle herşeyin konuşulup tartışıldığı en aykırı fikirlerin bile söylendiği bir ülkedir. Böyle bir ülkede silaha şiddete ve teröre başvurmanın meşrutiyeti olmaz. Halkımız ve tüm dünya bilmelidir ki teröre karşı mücadelemiz ,içerde ve tabi dışarı da en tabi hakkımızdır

Bir kez daha şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum,.  Bu gün şehit olan askerlerimiz arkadaşlarına yardım etmek için bu kötü hava koşullarında her şeyi göze alarak havalanan bir helikopterimizin düşmesiyle verilmiştir. Kendilerine Allahtan rahmet diliyorum Ailelerine haber verilecek onlara da sabırlar diliyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem