17 Aralık'ta flaş tahliye kararı

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Ruçhan Bayar’ın avukatlarının itirazı haklı bulundu ve Bayar’ın tahliyesine karar verildi.Soruşturma kapsamında işadamı Rıza Sarraf, eski İçişleri Muammer Güler'in oğlu Ba

17 Aralık'ta flaş tahliye kararı

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Ruçhan Bayar’ın avukatlarının itirazı haklı bulundu ve Bayar’ın tahliyesine karar verildi.

Soruşturma kapsamında işadamı Rıza Sarraf, eski İçişleri Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu 20 Ocak tarihinde tahliye edilmiş diğer 12 tutuklunun ise bu hallerinin devamına karar verilmişti. Rüçhan Bayar'ın avukatı tutukluluğun devamı kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren 34. Asliye Ceza Mahkemesi Rüçhan Bayar'ın tahliyesine karar verdi.


REZA ZARRAB'IN İFADESİNDE RÜÇHAN BAYAR'IN ADI GEÇİYORDU

Soruşturmadaki iddialara göre Rüçhan Bayar Reza Zarrab’ın yanında çalışıyor ve Barış Güler’le irtibatı sağlıyordu. Soruşturmada 1 numaralı sanık olan Reza Zarrab, Rüçhan Bayar ve Barış Güler’le olan ilişkisini şöyle anlatıyordu:

İşlemlerimin kolaylaşması için kimseye para vermedim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Çünkü Çin’deki şirketler bana ait değil. Ben sadece Çin’deki şirketlerin müşterisiyim. Oradaki işlemlerin nezareti içinde Rüçhan Bayar beyi daha fazla para kazanıp borçlarını ödeyebilmesi için Çin’e yönlendirdim. Rüçhan orada işlerinin başındadır. Rüçhan bana bağlı olarak çalışıyor. Kendisi de oradaki işlemlerden para alıyor. Benim okuduğunuz adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığı konusundaki sorunuzla ilgili hiçbir bilgim yoktur. Bunlar için Muammer Güler bey’e veya oğlu Barış Güler’e herhangi bir para vermedim. Rüçhan Bey’in elde ettiği primlerden bana 200 bin dolar para verdi. Bunların da kayıtları tape kayıtlarında vardır. Bunu Barış Güler beyefendiye verdim. Çünkü Rüçhan Bey’in Barış Bey’e borcu vardı. Daha önce Barış Bey bu konuyla alakalı olarak benimle görüştü. Rüçhan Bey’le konuştuktan sonra Barış Bey ile görüştüm. Teyidini aldıktan sonra bu şekilde davrandım. Tape kayıtlarında da bu konu bellidir. Hatta tape kayıtlarında okunur ise bütün borçlarını bu şekilde yavaş yavaş ödemesini tavsiye ettim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem