17 Aralık savcısından tehdit!

17-25 Aralık darbe operasyonu sırasında "sayın" krizi yaşandığı ortaya çıktı. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, operasyon kapsamında gözaltına alınan oğlunun ifadesini alan savcı ile avukat arasında "sayın" krizi yaşandığını anlattı. Buna göre avukatın

17 Aralık savcısından tehdit!
17-25 Aralık darbe operasyonu sırasında "sayın" krizi yaşandığı ortaya çıktı. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, operasyon kapsamında gözaltına alınan oğlunun ifadesini alan savcı ile avukat arasında "sayın" krizi yaşandığını anlattı. Buna göre avukatın "Sayın Bakan" ifadesine savcı "Burada bakan yok" dedi, bunun üzerine avukat "Sayın Zafer Çağlayan" ifadesini kullandı. Bu ifadeye de kızan savcı "Benim tepemi attırmayın, buraya Zafer diye yazdırırım altına da imzanı attırırım" diye tehdit etti. Tehdit bununla da sınırlı kalmadı. Savcı, "Birkaç güne kadar bakan da hükümet de kalmayacak" dedi. AK Parti milletvekilleri dün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıya haklarında fezleke hazırlanan 4 eski bakan da katıldı. Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar TBMM'deki görüşme öncesinde partili milletvekillerine bilgi verdi.
 
Vereceğiniz her karara saygılıyız
 
Söz alan eski milletvekillerinin 17-25 Aralık'ta yapılanın aslında hükümeti yıkmayı hedefleyen bir darbe girişimi olduğu, birçok kişi hakkında montaj kaset ve deliller üretilerek servis edildiğini anlattığı öğrenildi. 4 eski bakan da özetle, "Bu siyasi bir operasyondur, kumpasla darbe girişiminde bulunuldu. Çeşitli bakanlarla ilgili montaj kasetler üretildi ve bunlar servis edildi. Burada piyango bize vurdu. Asla başınızı eğecek bir şey yapmadık. Böyle bir mesele için başınızı ağrıttığımız için özür dileriz. Vereceğiniz her türlü karara saygılıyız" dedi.
 
Toplantıda Zafer Çağlayan'ın 17-25 Aralık darbe operasyonu sırasında gözaltına alınan oğlu Kaan Çağlayan'ın ilk ifadesini alan savcı ile avukat arasında "sayın" krizi yaşandığını anlattı. Çağlayan, oğlunun ifadesi alınırken avukatının ‘Sayın Bakan' ifadesini kızan savcının "Burada bakan yok" diyerek araya girdiğini belirterek şunları anlattı: "Avukat bu sefer ‘Sayın Zafer Çağlayan' demiş. Savcı bu ifadeye de kızarak ‘Benim tepemi attırmayın, buraya Zafer diye yazdırırım altına da imzanı attırırım. Zaten birkaç güne bakan da hükümet de kalmayacak' demiş."
 
700 Bin TL'lik saati kendim aldım
 
Çağlayan, iddialara konu olan 750 bin TL değerindeki saati için de "Kendi paramla aldım. Hediye alan da veren de şerefsizdir" dedi. Çağlayan, saatin sertifika ve faturası olduğunu da söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem