17 Aralık Operasyonunda şok!

İstanbul merkezli 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkemeye gönderilen ilk iddianame iade edildi.İddianamede usul yönünden eksiklikler bulunduğu için iade edildiği belirtildi.İADENİN GEREKÇESİYolsuzluk soruşturması kaps

17 Aralık Operasyonunda şok!

İstanbul merkezli 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkemeye gönderilen ilk iddianame iade edildi.

İddianamede usul yönünden eksiklikler bulunduğu için iade edildiği belirtildi.

İADENİN GEREKÇESİ

Yolsuzluk soruşturması kapsamında Fatih Belediyesi’ne yönelik bölümüyle ilgili 31 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. 14 Mart’ta mahkemeye gönderilen iddianameyi inceleyen mahkeme iddianamenin iadesine karar verdi. Savcısına gönderilen iddianamede usul yönünden eksiklikler olduğu kaydedildi. Mahkeme, suçlamaların tam olarak belirtilmediğini belirtti.

SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCIDAN İADEYE İTİRAZ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, iddianamede herhangi bir eksiklik bulunmadığı gerekçesiyle iade kararına üst mahkemeye yaptığı başvuruyla itiraz etti. Savcılığın itirazını değerlendirecek üst mahkeme, iddianamede eksiklik bulunup bulunmadığına karar verecek.

İDDİANAMEDE 31 ŞÜPHELİ VAR

Savcı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede 31 şüphelinin yer aldığı belirtildi.

SUÇLAR: RÜŞVET ALMAK-VERMEK, MENFAAT TEMİN ETMEK

Şüphelilere 'rüşvet almak-vermek, yetkili olmadığı halde menfaat temin etmek' suçlamaları yöneltiliyor.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI DAHİL 100 KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ise takipsizlik verilmişti.

DOSYA, OPERASYONU YÜRÜTEN SAVCIDAN ALINDI

Savcı Celal Kara tarafından Fatih Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 17 Aralık’ta operasyon yapılmıştı. Operasyonun ardından 10 kişi tutuklanmıştı. Ancak operasyondan bir süre sonra önce dosyaya yeni savcılar görevlendirildi. Sonra da ilk savcı Celal Kara dosyadan alınmıştı. Bir süre sonra da tüm sanıklar tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem