"17 Aralık iyi ki oldu"

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin devlet içine sızmış çetelerin kaybedeceği, Ergenekon’un da, yeni Ergenekon’un da umudunu tamamen yitireceği bir bir İstiklal savaşı olduğunu vurgulayarak, “Son çeteyi de tasfiye ederek zincirlerden prangalardan kurtu

"17 Aralık iyi ki oldu"

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin devlet içine sızmış çetelerin kaybedeceği, Ergenekon’un da, yeni Ergenekon’un da umudunu tamamen yitireceği bir bir İstiklal savaşı olduğunu vurgulayarak, “Son çeteyi de tasfiye ederek zincirlerden prangalardan kurtularak yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. Adana Uğur Mumcu meydanında partisinin düzenlediği mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, “Sakarya, Düzce, Kocaeli depremi oldu. Depremi yarıda bırakıp kaçtılar. Biz gelip tamamladık. Van’da deprem oldu 1 yılda yeni Van’ı inşaa ettik, Bingöl’de deprem oldu, 1 yılda inşa ettik, Simav’da deprem oldu bir yılda inşa ettik. Aramızdaki fark bu. Bunları anlatmamız lazım. Kardeşlerim bakınız. Adana’da yerel yönetimde durum ortada. Bir fetret dönemi var. Bu fetret dönemini aşmamız lazım. Kardeşlerim bunu beraber aşacağız. Biz Ak Parti olarak Kürdü, Lazı Çerkez’i Romanıyla bütün halkımızı seviyoruz. Biz kimlik siyaseti yapan bir parti değiliz. Biz siyasi Kürtçülük, Arapçılık yapan bir parti değiliz. Beni yaradan Allah sizleri de yarattığı için seviyoruz. Biz 77 milyonun partisiyiz. 780 bin kilometre karenin partisiyiz. Bizde bölgesel, etnik milliyetçilik yok. O yüzden Yola çıkarken tek millet, tek bayrak dedik” dedi.

"BUNLARIN İNLERİNE GİRİYORUZ İNLERİNE "

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonlarının yapılmasına sevindiklerini belirterek şöyle devam etti;

“Allaha şükür 17 Aralık 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların gerçek yüzleri iyice ortaya çıktı. Bunları izliyoruz, vakti geldiğinde gerekeni yapacağız. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bu ülkeyi Vandallara, çetelere teslim etmeyeceğiz. Bu kirli ittifaka bu şer ittifakına bir şamar vurmanızı istiyorum. MHP’den nasıl bir Türkiye aldığımızı biliyorsunuz. Son 5 senede yerel yöneticilik adına şu Adana bir hizmet gördü mü? Kardeşlerim bunlar bu işi bilmez.

CHP’den İstanbul’u devraldığımızda belediyenin 2.,5 milyar dolar borcu vardı, çöp dağları vardı, susuzluk vardı, hava kirliliği vardı. Bunlarını ortadan kaldırdık. 4,5 sene dolmuştu ki bir şiirle bizi Pınarhisar Cezaevi’ne gönderdiler. Ama ben ne demiştim, Ziya Gökalp’in bir şiirin okumuştum. “Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kıblemiz, müminler asker” bu ya, bunu söyledik. Hadi bakalım Pınarhisar. Biz de eyvallah dedik gittim. Kardeşlerim bakın bu ülkede neler oldu anlayın. O medresi Yusufiyeden Ak Parti doğdu. 12 yıldır millete hizmet yolunda devam ediyoruz. Olanda hayır vardır. Şer zannedersiniz hayır vardı.

Kardeşlerim. Bu CHP, MHP çocuklarımızı imam hatip okullarına, meslek liselerine sokmadılar. Orta kısımları kapattılar. Başörtülü kızlarımızı okullara almadılar. Üniversiteye almadılar. Katsayı çıkardılar. Erkeği de kızı da almadılar. Şimdi ne oldu orta kısım açıldı mı, katsayı kalktı mı, imam hatipliler, meslek liseliler istediği üniversiteye gidebilecek mi, ayrımcılık kalktı mı… daha önce ne çileler çektik be. Onları ancak cehennem paklar ve verecekler hesabını. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bu MHP’nin CHP den BDP den hiçbir farkı yok. Biri siyasi Kürtçülük yapıyor biri siyasi Türkçülük. Etnik siyaset yapıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. O kadar. Bu Pensilvanya’daki örgüt başının yönlendirmesiyle Türkiye’de kirli oyunlar, kirli ittifaklar yapıldı. Biz bunlara yüz vermedik. Biz bu ülkede hizmet siyasetine devam ettik.”

Yaptıkları dev projelere 17 Aralık operasyonunu yapanlarla el ele veren CHP ve MHP’nin karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, “Kardeşlerimiz görüyorsunuz kasetler geliyor kasetler gidiyor, montajlar geliyor montajlar gidiyor. Türkiye’de 1. Köprü yapıldı bu CHP saldırdı, ikinci yapıldı, saldırdı. Menderes’e nasıl saldırdı ise şimdi bize de saldırıyor. 3. Köprüyü yapıyoruz. 8 yıl çalıştırıp devlete teslim edecekler. Buna dahi tahammül edemiyorlar. Dünyanın en büyük 3 havalimanından birini yapıyoruz, yılda 150 milyon kapasiteli. 46 milyar dolarlık bir yatırım. Buna bile tahammül edemediler. Utanmadan sıkılmadan bu CHP’liler Pensilvanya’nın temsilcileri ile yok bilmem havuz diye bir şey uydurup buraları yapanları engellemeye çalıştılar. Biz her zaman kardeşliğimizle vatanseverliğimizle milletimizin yananda olmaya devam edeceğiz. 77 milyona aynı nazarla bakmaya devam ettik, ediyoruz.”

"BUNLARA DERS VERMEK LAZIM "

30 Mart yerel seçimlerinin herhangi bir seçim olmadığını devletin içine sızmış örgütlere, onlarla işbirliği yapan destek veren muhalefet partilerine karşı adeta bir istiklal mücadele olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti;

“Adana İstiklal savaşında sen bir destan yazdın, şimdi bu istiklal mücadelesine var mısın? Eyvallah…Açık konuşmayı severim. Kapalı hesaplar içine girmem. Bu Pensilvanya geçenlerde bir açıklama yaptı. Oy kullanmamış. Ama şimdi CHP’ye oy verin diye ablaları dolaşıyor. Yavrularınızı bunların dershanelerinden çekin alın, hiç tereddüt etmeyin. Özel üniversitelerinde varsa onları da çekip alın. Devletimizin okulları bize yeter. Bu mücadeleyi yürekli yapmalıyız. Bunların yayın organlarını evlerinize almayın. Bunların bu dersi alması lazım. Dersi en güzel şekilde vermemiz lazım. Bunlar diyor ki bunları biz büyüttük, şöyle oldu böyle oldu.

Eğer onların evlerinde yurtlarında kalan varsa kredi yurtlar kurumunun yurtları size açık. Oralarda yer yoksa devletin sosyal tesislerine almaya hazırız. Orada da yoksa otellerde misafir edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetine karşı bu isyanı yapanlara en güzel dersi vereceğiz. Onlar Türkiye Cumhuriyetinden daha güçlü değil. Bakın dershane yasası onaylandı. Anayasa mahkemesine kim götürdü CHP. Bakın nasıl birlikte hareket ediyorlar görüyor musunuz?

Geçenlerde Beymen var ya Beymen. Mağazalarının kapıları eylemcilere açıkmış. Ya aklı başında olan bir işadamı iktidara karşı sokakları tahrik eden terör ize edenlerin yanında yer alır mı. Sen mi yer alıyorsun. O zaman bundan sonra bizi karşından bulacaksın. Sivil direniş diyoruz değil mi işte bu sivil direniş. Bunların mağazalarından alışveriş yapmayın. Oyun çok büyük Adana. Ama sen bu oyunu bozacaksın biliyorum. 30 Mart’ta bir istiklal destanı daha yazacaksın. 30 Mart’ta bu ülkenin başbakanına, genelkurmay başkanına, cumhurbaşkanına, milli istihbaratına saldıranlara sen en güzel cevabı vereceksin.

Bu muhalefet partiler belli bölgelerde sıkışırken biz 81 vilayetin 77 milyonu bir beraber olarak kucaklardık. Hiçbir zaman gerginlik tarafı olmadı. 30 Mart demokrasinin zafer günü olacak. 30 Mart devlet içine sızmış çetelerin artık tamamen kaybedeceği bir tarih olacak. Ergenekon’un dan Pensilvanya’da ki yeni Ergenekon un da umudunu tamamen kaybedeceği tarih olacak. Son çeteyi de tasfiye ederek zincirlerden prangalardan kurtularak yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Sizler bugüne kadar size efendi olan değil hizmetkar olana destek verdiniz.Adana’da 30 Martta kara propagandaya yalana iftiraya değil hizmete icraata bakmanı istiyorum.”

ADANA’YA 12 YILDA 14,5 KATRİLYON YATIRIM

Başbakan Erdoğan 12 yıllık iktidarları döneminde Adana’ya yaptıkları yatırımlarla ilgili de şunları kaydetti:

“12 yıldır Adana’da tarımı, sanayiyi çok güzel şekilde desteklediklerini, Adanalı Ömer Çelik’i Turizm Bakanı yaparak turizmine verdikleri önemi ortaya koyduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, “Adana’ya bugüne kadar 14,5 katrilyon yatırım yaptık, her yıla 1,5 katrilyon düşüyor. Eğitimde attığımız adımlar malumunuz.

Adana’da büyük bir eğitim kampüsünü kuruyoruz. Bu yıl içinde Ağustos’ta temelini atacağız. Bu adımı atarken inşallah çok farklı bir uygulamayı 210 dersliği bu eğitim kampüsünde Adana’ya kazandırıyoruz. Spor salonları, yüzme havuzu, kütüphane, bilim merkezi, kreş ve anaokulu var. İnanıyorum ki Adana’mız da bir sıçramayı gerçekleştirecek. Sağlıkta da Adana’ya bir şehir hastanesi kuruyoruz. Bu şehir hastanesiyle birlikte inşallah Adana 5 Ekim 2013 de temeli atıldı. 1550 yataklı şehir hastanesi toplamda 6 hastaneden oluşuyoruz. Ayrıca 250’şer yataklı Ceyhan’a bir hastane yapacağız. Süratle tamamlayıp hizmete açacağız. Adana ve Çukurova Devlet Hastanesi 250 şer yataklı yapıp hizmete sunacağız. Adana’ya 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırıyoruz. 107 trilyona mal olacak. Geçtiğimiz Eylül ayında başladık. Yenice Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerden birini inşa ediyoruz. Bahçe ‘ye Türkiye’nin en uzun demiryolu tünelini yapıyoruz. Çukurova’yı Mezopotomya’yla buluşturuyoruz. Konya, Adana, Mersin, Gaziantep, Urfa, Mardin, Şanlıurfa hızlı tren projesini hayata geçiyoruz. Adana’yı bir hızlı tren şehri yapmaya kararlıyız. Mimari mirası, garları, istasyonları yeniden inşa ettik. Türkiye’de ürettiğimiz tamamı yerli Anadolu tren setlerini bu hatta Adanalı, Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine verdik. 12 yılda yaptığımız bu desteklere baktığımızda ulaştırma 2,1 trilyon, eğitim 1,4 triyon, aile 1,2, tarım 1,8, sağlık 488 trilyon, 3125 derslik inşa ettik. 834 okula hızlı internet yaptık. 654 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Kardeşlerim 18 ay içinde Türkiye genelinde 350 bin tahtayı sınıflara monte edeceğiz. Eğitimde anneler vasıtasıyla düzenli yardım yaptık. Toplu konutta Adana’da 14 bin konut inşa ettik. Adana merkezde bin kişi kapasiteli bir yükseköğrenim yurdu yaptık. 1500 kapasiteli 2 yeni yurt daha kazandırıyoruz. 2011 yılında 2. Devlet üniversitesi olan BTÜ yü biz kurduk. Bir vakıf üniversitesi kurarak üniversite sayısını 3 e çıkardık. Adana’da bölünmüş yolu 389 kilometreye çıkardık. Son 12 yıldır inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 416 dönüm araziyi suyla buluşturduk. Adanalı çiftçilerin hasretle beklediği 64 bin araziyi sulamaya başladık. Aşağı Seyhan yedi göze sulama projesi hızla devam ediyor. Suya hasret 81 bin dönüm arazi suyla buluşacak. Çukurova suya doyacak topraklarından bereket fışkıracak. Adana merkez nüfusunun yüzde 92 si doğal gaz kullanıyor. 134 trilyon kültür ve turizm yatırımı yaptık. Adana’daki 63 tarihi eserimizi restore ederek tüm insanlığın hizmetine sunduk. Adana bize her zaman güç verdi destek verdi, istiyorum ki değişim bir adana inşa edelim. Bunu beraber yapacağız ama 15 gün çok çalışacağız. 30 Mart seçimleri Türkiye için bir kader seçimine dönüştü. Sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları seçmeyeceğiz. Ülkemizin geleceğine karar vereceğiz. Bütün yerel noktada ki tecrübemizi Abdullah Torun kardeşimizle paylaşacağız. Kendisini sizlere emanet ediyorum.Daime millet daima millet. Büyük medeniyet yolunda ilkemiz şu, insan, demokrasi ve şehir. İnsan olmadan bu olmaz. Yanında demokrasi olacak. Yanında bir de şehircilik anlayışı olacak. Bu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz”.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Antalya mitingine hareket etmeden önce Adana Valiliği’ne geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem