17 Aralık için tahliye kararı!

17 Aralık günü gözaltına alınan Rıza Sarraf, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan dahil 5 kişi için talihe kararı alındı. "17 Aralık" soruşturması kapsamında Fatih Belediyesi, TOKİ ve işadamı Reza Zarrab'ın da aralarında

17 Aralık için tahliye kararı!
17 Aralık günü gözaltına alınan Rıza Sarraf, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan dahil 5 kişi için talihe kararı alındı.
 
"17 Aralık" soruşturması kapsamında Fatih Belediyesi, TOKİ ve işadamı Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere ilişkin yapılan 3 ayrı operasyon sonrası savcılık dosyalar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmaları yürüten savcı Ekrem Aydıner'in ilk iddianamenin yazımına önümüzdeki hafta başlayacağı öğrenildi.

İLK İDDİANAME

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ilk iddianame, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin hazırlanacak. Soruşturma kapsamında Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in de aralarında olduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler avukatlarının itirazları üzerine tahliye edilmişti.

BİLİRKİŞİ RAPORLARI BEKLENİYOR

17 Aralık'ta aralarında işadamı Reza Zarrab'ın da bulunduğu 14 şüpheli tutuklanmıştı.

Rıza Sarraf ile bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiye düşen soruşturmada ise, bazı bilirkişi raporlarının beklendiği öğrenildi. Savcılığın tanık ifadelerine başvurduğu soruşturmada, bazı şüphelilerin yeniden ifadelerine başvurulabileceği belirtildi. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise iddianamenin yazımına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem