150 yıllık rüya gerçekleşti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray Projesi'nde incelemelerde bulundu. Kadıköy Ayrılıkçeşme İstasyonundan Marmaray'a giriş yapan Erdoğan, test sürüşünden önce kısa bir konuşma yaptı.Proje kapsamında Marmaray'da her iki dakikada bir tren çalışacağını s

150 yıllık rüya gerçekleşti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray Projesi'nde incelemelerde bulundu. Kadıköy Ayrılıkçeşme İstasyonundan Marmaray'a giriş yapan Erdoğan, test sürüşünden önce kısa bir konuşma yaptı.

Proje kapsamında Marmaray'da her iki dakikada bir tren çalışacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın değil, asırların projesi. Yer üstü çalışmaları 1.5 ay sürecek.150 yıllık rüyayı gerçekleştirdik. İşin lafını değil gerçeğini yaparız. Ulaşımdaki sıkıntıyı yer altında çözeceğiz. 29 Ekim'e Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ni yetiştirmeyi hedefliyoruz. 3-3.5 saatte Ankara'ya ulaşılabilecek." diye konuştu. Erdoğan konuşmasının ardından trenin makinist koltuğuna oturdu, deneme seferini başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler