15 bin kişiye tonlarca hamsi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunus Emre Belediyesi ana sponsorluğunda Trabzonlular Derneği tarafından hamsi festivali düzenlendi. Manisa'da ilk kez yapılan festivale Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan

15 bin kişiye tonlarca hamsi!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunus Emre Belediyesi ana sponsorluğunda Trabzonlular Derneği tarafından hamsi festivali düzenlendi. Manisa'da ilk kez yapılan festivale Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunus Emre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Kazaz ve vatandaşlar katıldı.
 
Karadeniz müziklerinin çalındığı festivalde, Manisa protokolü hamsilerin pişirildiği tezgaha geçerek, hamsi ustalarıyla bir araya geldi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 belediye olarak Manisa'ya yakışacak bir organizasyona imza attıklarını belirterek, "Hamsi son derece önemli. Biliyorsunuz bu günlerde artık her şeyin sahteleri çıktı. Balık alıyorsunuz. Çok güzel çok gösterişli. Çok da para ödüyorsunuz. Bakıyorsunuz görüyorsunuz ki bir çiftlikte fenni yemle beslenmiş. Deniz balığı diye zannettiğiniz balık orijinal değil. Ama hamdolsun bizim hamsimiz tüm Trabzonlu hemşehrilerimiz gibi doğal" dedi.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, "Bin yıldır bu toprakları vatan haline getiren atalarımız bir çok kültürün burada bir arada yaşamasını sağladı. Burada gerçekleştirilen bu etkinliği esas manada bir kültürel kaynaşma etkinliği olarak görmek gerekiyor. Trabzonlular farklı. Türkiye'nin Van'ından Edirnesi'ne her karış toprağında emeği olan, her karış toprağında yerel kültürlerle birleşme becerisini gösteren bir niteliğe sahip" diye konuştu. Bütün derneklerin Manisa için çalıştığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Trabzon demek, Türkiye demektir. CHP olarak bütün derneklerin yanındayız. Bütün dernekleri gönülden seviyoruz” diye konuştu.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethettiğini ifade ederek, kendisinin de iki yıl Trabzon’da görev yaptığını, bundan dolayı da kısmen de olsa Trabzonlu olduğunu kaydetti. Özdağ, Trabzonluların, Allah’ın birliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Trabzonspor’un üstünlüğünü tartışmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bunun yanında horon akla gelir. Trabzonlular gittikleri yerlerde kültürlerini yaşatır. Hep birlikte Türkiye’nin kültürünü inşa edeceğiz." 
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa’da Türkiye’nin çeşitli illerinden insanların yaşadığını ifade ederek, "Her renk yerinde güzeldir. Her renk Manisalılık bir bütünün parçası olunca daha kıymetli daha güzel olur" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Kazaz ve dernek yönetimi sahneye çıkarak horon tepti.
 
DÖRT TON HAMSİ İKRAM EDİLDİ
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunus Emre Belediyesi ana sponsorluğunda Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen hamsi festivalinde 4 ton hamsi yaklaşık 15 bin kişiye ikram edildi. Festivale akın eden vatandaşlar Manisa Cumhuriyet meydanında uzun kuyruklar oluşturdu. Hamsi ustaları tarafından pişirilen hamsi ekmek arası yapılarak gün boyu vatandaşlara ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler