15 Aylık Bebekte Darp Şüphesi - Zonguldak haber

Zonguldak'ta beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alınan 15 aylık bebeğin vücudunun birçok yerinde morlukların olduğunun fark edilmesi üzerine doktorlar durumu hastane polisine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Kocaeli

15 Aylık Bebekte Darp Şüphesi - Zonguldak haber

Zonguldak'ta beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alınan 15 aylık bebeğin vücudunun birçok yerinde morlukların olduğunun fark edilmesi üzerine doktorlar durumu hastane polisine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'de 15 aylık Z.K. isimli bebeğin rahatsızlanması üzerine ailesi, hastaneye başvurdu. Hastanede tedavi altına alınan Z.K.'nın beyin kanaması geçirdiği fark edilince ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınmak istendi. Fakat yoğun bakım ünitesinin dolu olması üzerine 15 aylık Z.K., 112 ambulansıyla Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne nakledildi.

"DARP İHTİMALİ, ADLİ BOYUT KAZANDIRDI"

Kabulün ardından başlatılan tedavi sürecinde bebeğin el, ayak ve gövdesinde kızarıklıklarla morlukları fark eden doktorlar durumu hastane polisine haber verdi. Polis ekipleri bebeğin vücudundaki morlukların ardından soruşturma başlattı.

Bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde morlukların olduğunu fark ettiklerini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü doktoru Yrd. Doç. Dr. Aydemir Kale, şöyle konuştu:

"15 aylık bir kız çocuğu dün gece 112 tarafından yönlendirmek isteniyor. Yoğun Bakım olmadığı gerekçesiyle üniversitemizi arıyorlar. Biz de Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde yer olduğunu söyleyerek hastayı kabul ediyoruz. Edindiğimiz bilgiye göre beyin kanaması mevcuttu. Hasta geldiği zaman da değerlendirildi. Gerçekten cerrahi gerektirmeyen bir beyin kanaması tespit edildi. Yoğun bakıma alınarak destek tedavisine başlandı. Şu an için durumu iyi. İlk geldiğinde biraz daha uykuya meyilliydi. Şimdi biraz daha hareketlendi. Canlandı. Muayene sırasında gözlemlediğimiz çocuğun el, ayaklarında, gövdesinde, yüzünde bazı kızarıklıklar ve morluklar oldu. Bu da aklımıza çocuğun darp edilmiş olabileceği ihtimalini getirdi. O açıdan adli bir boyut kazanmış oldu. Gerekli incelemeler sonrası buna karar verilecektir. Adli tabiplerin ve emniyet güçlerinin değerlendirmesi sonrasında şimdilik durum böyle. Ailesi ile görüşüldü."

"VÜCUDUNDA ESKİ VE YENİ MORLUKLAR VARDI"

Morlukların ardından aile ile görüştüklerini hatırlatan Kale, anne ve babanın da olayla ilgili fazla haberi olmadığını da aktardı. Dr. Aydemir Kale, "Annesinin yakın bir zaman önce beyin ameliyatı geçirdiği bundan dolayı çocuğun takip eden bakan kişinin teyzesi olduğu öğrenildi. Teyzesinin evinde de farklı yaş gruplarından çocukların olduğu, bu izleri sorduğumuz zaman çocuğun oynarken olabileceği ya da düşme sonrası olabileceği söylendi. Tabii annesinin babasının da durumdan çok haberdar olmadığını anladık. Çeşitli zamanlarda oluşmuş morluklar vardı. Çok taze görünenleri de vardı. Üç beş günlük olanlar da var. Çeşitli zamanlarda oluşmuş" dedi.

Kale, BEÜ'nün yatak kapasitesine de dikkat çekerek, "Hastanemizde son yıllarda özellikle arttırılan yoğun bakım yatak kapasitesiyle oldukça fazla hastaya yoğun bakım desteği verebilmekteyiz. Bu da özellikle çevredeki illerden bilinmekte 112 tarafından ve hastaları kabul etme oranımız yüksek olduğu için tarafımıza yönlendirmeler bu şekilde çok olmaktadır" diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Araştırma Görevlisi Doktor Mehmet Kaya ise Z.D.'nin tedavisinin devam ettiğini ifade etti.

"İŞİN HUKUKİ BOYUTU VAR"

Doktorların morlukları fark etmesi üzerine araştırmanın boyutunun derinleştirildiğini ifade eden BEÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, "Beyin kanamasıyla Kocaeli'de hastaneye başvuran hastaya çocuk bakım ünitesinin yetersizliğinden dolayı üniversitemiz bünyesindeki çocuk yoğun bakım ünitesine yönlendirildi. 112 acil üzerinden hasta bize başvuruldu. Çocuğun ilk yapılan muayenesinde ufak bir kanama olduğu saptandı. Cerrahi bir müdahale düşünülmedi. Şu an yoğun bakım ünitemizde tedavisi devam ediyor. Genel durumu geldiği zamana göre daha iyi. İnşallah yakın zaman içerisinde genel durumunu toparlayıp sağlığına kavuşturacağız. Çocuğun vücudunda gerek yüz çevresinde gerek gövdesinde bazı morlukları mevcut. Ama bununla ilgili uzmanlarımız değerlendirecekler. İşin hukuki boyutu da var gibi gözüküyor. Bununla ilgili olayın detayları şekillendikçe daha net bir aşamaya gelinecek. Yüzde ve vücutta eski ve yeni olma olasılığı bulunan bazı morluklar mevcut. Bununla ilgili uzman arkadaşlarımız bazı detaylı inceleme yapacaktır ve biraz daha açıklığa kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Minik Z.D.'nin tomografisinin çekilmesinin ardından Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ndeki tedavisi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler