1400 bordo bereli PKK kampında

Kuzey Irak'a geçen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin 5 noktadaki operasyonları sürüyor.Özel kuvvetlere bağlı 1400 bordo bereli Kuzey Irak'taki Haftanin kampına girdi. Çıkan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürüldü.Hükümetin sınır ötesi ope

1400 bordo bereli PKK kampında

Kuzey Irak'a geçen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin 5 noktadaki operasyonları sürüyor.

Özel kuvvetlere bağlı 1400 bordo bereli Kuzey Irak'taki Haftanin kampına girdi. Çıkan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürüldü.

Hükümetin sınır ötesi operasyonları reddetse de Kuzey Irak'tan farklı haberler geliyor. Özel birlikler Kuzey Irak topraklarına geçerek nokta operasyonlar yapıyor.

Özel kuvvetlere bağlı 1400 bordo bereli PKK'lıların Türkiye'ye geçiş yolu olarak kullandığı Haftanin kampına giderek önceki gece operasyon başlattı.

Özel birliklerin geldiğini öğrenen PKK'lılar ise bölgeye mayınlı tuzaklar kurarak, iç kesimlere doğru kaçmaya başladı. Gece saatlerinde Haftanin kampının 3 kilometre uzaklığındaki Ore, Bedeh ve Sirore köyü yakınlarına ulaşan özel kuvvetler ile PKK'lılar arasında 7 ayrı noktada çatışma çıktı.

Sabahın erken saatlerine kadar süren şiddetli çatışmalarda çok sayıda PKK'lı öldürüldü. 5 Kobra helikopteri PKK'lıların kaçış yollarını yoğun şekilde bombaladı. Çatışmalar devam ederken özel kuvvetler Haftanin kampına girdi.

HAVA OPERASYONUNA DEVAM
PKK'lıların İran sınırındaki Hakurk ve Hınere kamplarına kaçmaya başladığı bildirildi. Haftanin'deki Şeşdara bölgesi de Türk sınır karakolları tarafından atılan havan ve obüs toplarıyla yoğun biçimde vuruldu.

Küçük Zap ve Büyük Zap adı verilen derin vadiler de F-16'lar ve Kobra helikopterlerle vuruldu. F-16'lar Kandil yakınlarındaki Hakurk'taki Hacıbeg, Berereşke, Goste ve Hacıbeg suyu çevresi ile Zagros ve İkiyaka Dağları bölgesinde de birçok hedefi bombaladı.

Zap Vadisindeki Tırvaniş, Rekan, Nerve ve Serdeşt köyleri de boşaldı. 200 haneli Tırvaniş'teki evlerini terk eden köylüler, eşyalarını kamyonetlere yükleyerek, Zaho ve Duhok'ta gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler