14 yaşındaki PKK'lı yakalandı

Bir korucunun da yaralandığı operasyonlarda, 1 adet M-16 ile 3 adet kalaşikof tüfek, el bombaları, dürbün ve bol miktarda yaşam malzemeleri de ele geçirildi.Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 Kasım 2011 günü ''155 Polis İmdat'' gelen bir ihb

14 yaşındaki PKK'lı yakalandı

Bir korucunun da yaralandığı operasyonlarda, 1 adet M-16 ile 3 adet kalaşikof tüfek, el bombaları, dürbün ve bol miktarda yaşam malzemeleri de ele geçirildi.

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 Kasım 2011 günü ''155 Polis İmdat'' gelen bir ihbarda, terör örgütü PKK mensupları tarafından Kurtalan ilçesinde görev yapan emniyet personeline yönelik uzun namlulu silahlar ve el bombaları ile eylem yapılacağı bilgisinin alındığı belirtildi.

Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu terör örgüt mensubu olan Kurtalan doğumlu 14 yaşındaki M.G.'nin yakalandığı belirtilen açıklamada, söz konusu eylemde kullanılmak üzere 2 adet savunma tipi Rus yapımı el bombasının ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, M.G'nin ifadesi doğrultusunda Kurtalan'daki bir çiftlikte arama yapıldığı ve yer altına gömülü bir kaleşnikof marka tüfek ile bu silaha ait içinde 60 adet dolu fişeğin bulunduğu 2 adet şarjör bulunduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı ve bu kişilerin evlerinde yapılan aramada da 54 adet ''kısa dokuzlu'' olarak tabir edilen dolu fişek ele geçirildiği belirtilen açıklamada, M.G'nin sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı, diğer 3 kişi hakkındaki soruşturmanın da sürdürüldüğü aktarıldı.

Eruh'ta iki terörist etkisiz hale getirildi

Valilik açıklamasında, Eruh ilçesinin kırsal kesiminde de Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu Jandarma Özel Hareket timleri ve köy korucularının desteğiyle operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Söz konusu operasyonda bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, çıkan ilk çatışmanın ardından bir teröristin etkisiz hale getirildiği, bir korucunun da yaralandığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, çatışma sonrası devam eden operasyonda bir teröristin daha etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, yaralanan köy korucusunun helikopterle önce Siirt Askeri Hastanesine daha sonra da Diyarbakır Asker Hastanesine sevk edildiği, hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Söz konusu operasyonda 1 adet M-16 ile 2 adet kalaşinkof marka tüfeğin yanı sıra el bombaları, dürbün ve bol miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Vali Çolak'tan teröristlere çağrı

Siirt Valisi Musa Çolak da yazılı açıklamada, terör örgütünün daha önce kentte yaşayan 4 masum genç kızı tuzak kurarak, vahşice katlettiğini ve Belenoluk köyünde de 6 Mehmetçiği şehit ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bu kanlı saldırılar hala hafızalarımızda. Masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize haince, sinsice yaptıkları bu saldırılarda, hain terör örgütü yaptıklarının cezasını mutlaka bulacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Asırlarca barış, kardeşlik ve huzuru koruma uğruna yüz binlerce şehit verilerek kazanılan ve korunan bu kutsal topraklarda yaşayan vatandaşlarımız arasına nifak tohumları ekmek isteyen, iç ve dış mihraklar var. Özellikle ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, ulusumuzun birliğini ortadan kaldırmak için çeşitli adlarla sinsi planlarını uygulamaya çalışmaktadır. Bu gerçek karşısında tek ve en sağlam güvencemiz, birlik ve beraberliğimizdir.

Bu hain saldırılar, ülkemizin terörle mücadele konusundaki kararlılığını etkileyemeyecektir. Devletimiz terörle mücadelesini sürdürmeye, barış ve dayanışma duygularını geliştirmeye, ekonomi ve demokrasisini daha da güçlendirmeye devam edecektir. Bin yıldan beri bu coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşayan halkımızın en büyük düşmanı şüphesiz terördür. Ben burada tüm teröristlere çağrıda bulunuyorum; gelin devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığının, Pişmanlık Yasası'ndan faydalanın. Devletimiz, terör sorununun üstesinden gelecek güce ve kararlığa sahiptir. Herkes bilmelidir ki, her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem