13 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

Kahramanmaraş'ta 13 yıldır karanlıkta yaşayan Işık ailesi, evlerine elektrik enerjisi verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine bağlı Önsen Mahallesi'nde 15 yıl önce inşa ettikleri evlerinde 13 yıldır elektriksiz yaşadık

13 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

Kahramanmaraş'ta 13 yıldır karanlıkta yaşayan Işık ailesi, evlerine elektrik enerjisi verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine bağlı Önsen Mahallesi'nde 15 yıl önce inşa ettikleri evlerinde 13 yıldır elektriksiz yaşadıklarını belirten 83 yaşındaki Hüseyin Işık ile eşi 60 yaşındaki Emel Selver Işık, elektrik için verdikleri dilekçelerin sonuçsuz kaldığını iddia ederek, aydınlanmak için mum ve löküs kullandıklarını söylediler. Sorunlarının çözülmediği için birkaç yıl öncesine kadar komşularının evlerinden seyyar kabloyla evlerine elektrik çektiklerini belirten Hüseyin Işık, yanı başlarında bulunan elektrik trafosunun olmasına rağmen elektriklerinin çekilmemesine anlam veremediklerini anlattı.

Evlerinin içinde mumla dolaştıklarını belirten Hüseyin Işık, "25 yıldır evliyiz. Bu evi yapalı 15 yıl oldu. Ben ihtiyar maaşı alıyorum, eşim de hastalık maaşı alıyor. İkimizin maaşı 3 ayda bin TL. Bu maaşı yiyelim mi, bahçemizi mi sulayalım, boğazımıza mı bakalım yoksa karanlıkta mı durak? Hiç kimsemiz yok. Komşu farikaya kiracı geldi. Gittik yalvardık yakardık bize elektrik verin dedik. Onlarda dediler ki yer altından kablo çekin kullanın. Bizde yer altından 2 bin TL verip seyyar kablo çektik. Aldığımız elektrikle buzdolabı ile bir lamba kullanabildik. O da bazen çalışmadığı için elektriksiz kaldık. Elektrik sorunuyla ilgili yetkililerin yanına gittik. Elektrik sözü almamıza rağmen sonuç alamadık. Tam 13 yıldır elektriğimiz yok. Her yıl gerekli müracaatımızı yapmamamıza rağmen sonuç alamadık. Evde mumla yaşıyoruz. Misafirimiz geldiğinde löküs kullanıyoruz. Her gün bir tane mum yakıyoruz. Onu da yatsı namazından sonra söndürmek zorunda kalıyoruz. Böyle günümüz geçiyor" dedi.

Babasından miras kalan yere ev yaptıklarını söyleyen Emel Selver Işık ise, "Buraya bir ev yaptık o da burnumuzdan geldi. Yaşama denirse yaşıyoruz. El lambasıyla gece işlerimizi yapıyoruz. Yetkililerden elektrik istiyoruz. Sağlık sorunlarım nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. Lütfen yardım edin" diye konuştu.

"BAŞVURUDA BULUNMAMIŞLAR"

Bu arada, AKEDAŞ yetkilileri, şirketlerinin özelleştirilmesi yasası kapsamında 2011 tarihinden işletme hakkı devir tarihi ile alındığını belirterek, "2011 yılında şirketin özelleştirilmesi nedeniyle geçmiş 13 yılın sorumluluğu şirketimize mal edilmesi hukuk ve hak değildir. Şirketimiz bu şahsın sadece bir defa başvurusu bulunmaktadır. TEDAŞ dönemi dahil 12 yıl boyunca herhangi bir başvuruda da bulunmamışlar. Bu vatandaşlar 2014 yılında bir defa başvuru yapmış. Kendilerine de baş soruları cevaben bildirilmiştir. Vatandaşın yapı ruhsatı ve yapı kullanım izni bulunmadığı için başvuru belgelerinde eksiklik tespit edildi ve bu eksikliğin ihmali halinde başvurunun değerlendirilmediği anlaşılmıştır. Şirketin usulsüz bir şekilde onlara abonelik verme gibi bir durumu yok. Gerekli belgeler tamamlandığında gelsinler yardımcı oluruz" dedi.

13 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

13 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler