13 şehidin ardından halay!

Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Bozköy’de bir termal otel inşaatı şantiyesinde çalışan doğu kökenli işçilerin 13 askerin şehit olduğu haberinin ardından halay çektiği iddiasıyla başlayan olaylar nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatılan köy yolu yenid

13 şehidin ardından halay!


Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Bozköy’de bir termal otel inşaatı şantiyesinde çalışan doğu kökenli işçilerin 13 askerin şehit olduğu haberinin ardından halay çektiği iddiasıyla başlayan olaylar nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatılan köy yolu yeniden açıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, köyde yaptığı temasların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gereken herşeyin yapıldığını kaydeden Çoş, şunları söyledi: "Şu anda gergin bir ortam yok. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Hafif bir gerginlik olmuş. Umarım bundan ibaret kalır. İnsanların birbirine saygılı olması, hassasiyetlerine özen göstermesi gerekir. Bu doğrultuda jandarma ve polis, gerekli çalışmaları yaptılar. Olay bütün boyutlarıyla adliyeye intikal ettirildi. Sağduyulu davranan bütün vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Maalesef birkaç yaralımız var. Ateşli silahla yaralanma var ve nasıl olduğunu inceliyoruz. Mahiyeti henüz netleşmedi. İlgili cumhuriyet savcısı çalışmalarını yapıyor. Kuvvetlerimizi şu an itibarıyla azaltıyoruz. Giriş çıkış normale döndü. Bir süre gece boyunca önlemlerimiz devam edecek." Bir gazetecinin gözaltı olup olmadığı yolundaki sorusuna da Coş, "Ne gerekiyorsa yapılıyor. Bu olayda devletin bütün imkanları kullanılmıştır" yanıtını verdi.

KÖYDEN SLOGANLAR YÜKSELDİ

Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Bozköy’de bir termal otel inşaatı şantiyesinde 13 askerin şehit edilmesinden sonra çıkan gerginliğin yatıştırılmasının ardından hayat normale döndü. Bozköy sakinleri, kahvehanelerdeki televizyonlardan olayla ilgili haberleri izlerken, meydanda toplanıp ’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı. Köylüler ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Otelin inşaatında çalışan ve kavgada gözünden yaralanan Halil Bayraktar, "Olay öğlen yemeği sırasında başladı. Şehitlerin ardından halay çektiklerini duyduk. Halayın nedenini sorunca kavga başladı. Herkes birbirine girdi. Bu köyde onları istemiyoruz" diye konuştu. Bir başka köy sakini Mehmet Ali Şahin’de kavgayı yatıştırmak için araya girdiğini, ancak yaralandığını, doğu kökenlilerin olayları çıkardığını, onları istemediklerini söyledi. Jandarmanın köydeki güvenlik önlemlerini hava kararınca da sürdürdüğü görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem