13 ilde 27 kişi gözaltına alındı

Osmancık'ta bir akaryakıt istasyonunda 2, Amasya'da 5, Samsun'da 2 gizli tank düzeneği ortaya çıkarıldı.Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Çorum, Amasya, Tokat, Erzurum, Kocaeli, İstanbul, N

13 ilde 27 kişi gözaltına alındı

Osmancık'ta bir akaryakıt istasyonunda 2, Amasya'da 5, Samsun'da 2 gizli tank düzeneği ortaya çıkarıldı.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Çorum, Amasya, Tokat, Erzurum, Kocaeli, İstanbul, Niğde, Kırıkkale, Kastamonu, Sakarya, Samsun, Gaziantep ve İzmir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar da akaryakıt örgütü çökertildi.

 

Emniyet'ten yapılan açıklamaya göre Osmancık ilçesinde Y. Ö isimli şahsın liderliğinde 13 ilde kurulan akaryakıt örgütüne yönelik yapılan operasyonlar da 27 kişi gözaltına alınırken 360 ton kaçak akaryakıtın ele geçirildiği bildirildi.

 

GİZLİ TANK KURMUŞLAR

 

Yapılan operasyonlar kapsamında Osmancık, Samsun, Amasya ve Tokat'ta akaryakıt istasyonlarında yapılan kazılar da 11 adet yeraltına gizlenmiş akaryakıt tankının ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalar da ise fatura, irsaliye ve ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaydedildi.

 

Gözaltına alınan şahıslar hakkında 'Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, gümrük kaçakçılığı yapmak ve vergi usül kanununa muhalefet' suçlarından işlem yapıldığı ve Osmancık Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği aktarıldı.

 

Yapılan adli işlemlerin ardından şüphelilerden Y.Ö., Ş.Ö., T.Ö., A.P., T.S.'nin tutuklanarak Çorum L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildiği belirtilirken diğer 22 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı açıklandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem