13 ay üzerine ilk kez Trabzon'a ayak bastılar!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yıllık bakımı yapılan 45 metre uzunluğundaki dev yüzer eğlence gemisi 'Love Boat Vanga' 'yı teslim etmek üzere Antalya'dan Avusturalya'ya hareket eden gemi Mısır'ın Port Said limanında durdurulmuş  Doğu Karadeniz  Balıkçı Koop

13 ay üzerine ilk kez Trabzon'a ayak bastılar!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yıllık bakımı yapılan 45 metre uzunluğundaki dev yüzer eğlence gemisi 'Love Boat Vanga' 'yı teslim etmek üzere Antalya'dan Avusturalya'ya hareket eden gemi Mısır'ın Port Said limanında durdurulmuş  Doğu Karadeniz  Balıkçı Kooperatif Birliği Başkanı olan Ahmet Mutlu'nun stajyer kaptan olan oğlu Ayberk Mutlu ile diğer gemici arkadaşı Giray Terzi, serbest bırakıldıktan sonra Trabzon’a ilk kez ayak bastılar.
 
Çok mutlu olduklarını ifade eden Ayberk Mutlu ile Terzi, “Ailemize ve Trabzon’a geldiğimiz için şanslıyız. Sağ salim geldik. Hiçbir suçumuz yoktu” dediler.
 
 
Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Doğu Karadeniz  Balıkçı Kooperatif Birliği Başkanı olan Ahmet Mutlu, 6 kez Mısır’a gittiğini ifade ederek, “Ülkenizin değerini bilin” diye konuştu.
 
12202040_1050265951734551_558045125_n.jpg
 
Haberin geçmişi;
 
Emekli komandoların unuttuğu fişekler Mısır'da başa bela oldu!
 
Türk firmasına ait "Love Boat Vanga" adlı gemi bir süre önce Avustralyalı bir turizm firmasına kiralandı. Bu arada Türk şirketinin saldırı ve rehin alma olaylarıyla korku salan Somalili korsanlardan korunmak üzere anlaştığı emekli iki SAT komandosu, anlaşmadan vazgeçilmesi üzerine beraberlerindeki silahları alıp gemiden ayrıldı. Gemi 15 Ekim'de, Sydney'e gitmek üzere yola çıktı. Ancak Mısır açıklarında seyrederken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramada pompalı tüfeklere ait 22 fişek ele geçirildi. Mısır yetkilileri gemiye el koyup Port Said Limanı'na çekti, 8 mürettebat gözaltına alındı.Gemide bulunan fişeklerin, emekli iki SAT komandosu tarafından unutulmuş olabileceği belirtilirken Mısır yetkilileri fişekleri; ulusal güvenliği tehdit edecek mühimmat olup olmadığının belirlenmesi için incelemeye aldı. Bir aydır gözaltındaki 8 personel hakkında raporlar doğrultusunda karar verilecek.
 
Stajyer kaptan Ayberk Mutlu'nun babası Trabzon Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu "Mısır Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor bizi rahatlattı. Fişekler için 'Savaş mühimmatı olmadığı' raporu verildi. Çocukların fişeklerden haberi bile yok. İlk mahkemede serbest kalacaklarına inanıyoruz" dedi.
 
12202395_1050266015067878_2052832826_n.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler