12.12.2012 tarihinde Nikah Patlaması

 Her gün normal sayıda kıyılan nikahlar, yılın aynı sayıya denk gelen günlerinde artış gösteriyor. Başta büyükşehirler olmak üzere birçok kentte çiftler bu tarihte evlenmek için nikah memurluklarının yolunu tutmaya başladı. 12.12.2012'de dünya evine girme

12.12.2012 tarihinde Nikah Patlaması

 

Her gün normal sayıda kıyılan nikahlar, yılın aynı sayıya denk gelen günlerinde artış gösteriyor. Başta büyükşehirler olmak üzere birçok kentte çiftler bu tarihte evlenmek için nikah memurluklarının yolunu tutmaya başladı. 12.12.2012'de dünya evine girmek isteyenler Türkiye'de adeta nikah patlamasının yaşanmasına yol açtı. Yoğunluk nedeniyle talepleri karşılayamayacağını düşünen birçok belediye artık bu tarihe istenen nikahları kabul etmemeye başladı.
 
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin hemen her kentinde çiftler bu tarihte evlenebilmek için sıraya girdi. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesine 30, Fatih Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne ise bugüne kadar 26, Adana Seyhan'a 30 çift bu tarihte nikah kıydırmak için başvurdu. Başvuruların devam ettiği belirtildi.
 
Evlendirme dairesi yetkilileri, 12.12.2012 tarihinin hafta içine gelmesine karşın yoğun bir başvuru ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Hafta içinde normal günlerde 15-20 nikah kıyarken, bu sayı 12.12.2012 tarihi için yüzde 100'e varan oranda arttı. Gelen talepleri artık geri çevirmeye başladık." dediler.
 
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, normal günlerde 10 civarında nikah kıydıklarını belirterek, 12.12.2012 günü için daha şimdiden 30 müracaatın olduğunu söyledi. Bu tarihe artık talep almadıklarını belirten Belediye Başkanı Öztürk, "Evlendirme Dairesin Başkanlığı'nda 3 nikah memurumuz var. Personelimiz daha fazlasına mesaisi yetmeyeceği için söz konusu güne dair talepleri durdurduk. Bu vesile ile bütün çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyor, Başbakan'ımızın 3 çocuk isteğini daha hatırlatıyorum." dedi. Bu arada, bazı oteller ise çiftleri bu özel günde ağırlamak için balayı paketleri yapmaya başladı. Oteller çiftlere bugüne özel ikramlarda bulunacak.
 
Göreme Belediyesi Kapadokya bölgesinin tanıtımı amacıyla evlenme tarihini 12.12.2012'ye denk getirmek isteyenler için özel bir program hazırladı. 12.12.2012 tarihini evlenme günü olarak gerçekleştirmek isteyen çiftlerin Göreme'de yerden metrelerce yüksekte balonda nikahlarını kıymaya davet ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler