12 Milyon işçiyi kurtaracak düzenleme

BDDK'nın kredi kartı ve tüketici kredilerine sınırlama getirmeyi öngören düzenlemesine sanayicilerden destek geldi.Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) düzenlediği "Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı" öncesinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, fa

12 Milyon işçiyi kurtaracak düzenleme

BDDK'nın kredi kartı ve tüketici kredilerine sınırlama getirmeyi öngören düzenlemesine sanayicilerden destek geldi.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) düzenlediği "Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı" öncesinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, fabrikalarda çalışan çok sayıda işçinin kredi kartıyla bol keseden harcama yapıp üzerine de tüketici kredisi kullandığını, sonra da borç batağına düştüğünü anlattı. Özdebir şöyle devam etti:

"AÇILMAYI ÖNLER"

"Bu işçiler sonra da bize gelip, 'Banka borcunu ödeyemiyorum. Evime haciz geldi, hapse gireceğim. Tazminatımı ver beni hapisten kurtar' diyorlar. Birçok işveren elemanını kaybetmemek için tazminatları ödemek zorunda kalıyor. İşçiler de tazminatlarından oluyorlar. Getirilecek sınırlamalar en azından çalışanları harcama yönünden disipline eder, aşırı açılmalarını önler."

"ÖNLEMLER DAHA SIKI OLMALI"

BDDK'nın sınırlamalarını yetersiz bulduğunu da ifade eden Özdebir, "Daha sıkı önlemler bekliyordum. Örneğin kartta daha kısa vadeler olabilirdi. Ayrıca, yeni önlemler sayesinde bankaların elinde bir miktar kaynak birikecek. O paraları da mecburen üreticilere, sanayicilere aktarmak zorunda kalacaklar" dedi.

"MALİYE YAKALAR"

ASO Baş­ka­nı Öz­de­bir, be­ya­zeş­ya ve oto­mo­bil gi­bi sek­tör­le­rin it­hal ağır­lık­lı üre­tim yap­tı­ğı için ön­lem­le­rin bü­yü­me­yi faz­la et­ki­le­me­ye­ce­ği­ni, iç tü­ke­tim­de­ki dü­şü­şün ih­ra­cat yo­luy­la aşı­la­bi­le­ce­ği­ni ifa­de et­ti. Sı­nır­la­ma­la­rın ma­sa­al­tı sa­tı­şı teş­vik ede­ce­ği­ne yö­ne­lik de­ğer­len­dir­me­le­re ka­tıl­ma­dı­ğı­nı da be­lir­ten Öz­de­bir, "Ge­lir İda­re­si­'nin elin­de her tür­lü ve­ri var. Ka­çak olur­sa ya­ka­la­r" de­di.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem