12 Eylül tutanakları imha edilmiş!

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen 12 Eylül darbesine ilişkin belgelerde, darbe tutanaklarının imha edildiği ortaya çıktı. Evren ve Şahinkaya’nın yargılandığı mahkemeye gelen belgede, “Arşiv Yönergeleri ger

12 Eylül tutanakları imha edilmiş!

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen 12 Eylül darbesine ilişkin belgelerde, darbe tutanaklarının imha edildiği ortaya çıktı. Evren ve Şahinkaya’nın yargılandığı mahkemeye gelen belgede, “Arşiv Yönergeleri gereği imha edildiği değerlendirilen belgelerin imha tutanaklarına rastlanmamıştır” açıklaması dikkat çekti.

Mahkeme, önceki celsede dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya ile darbeye adı karışan diğer komutanlarla ilgili 12 Eylül öncesi ve sonrasına ilişkin yapılan tüm toplantılar ve burada alınan kararlar ile planlamaların gönderilmesini istemişti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin yazısında, gönderilen belgelerin haricinde, “12 Eylül 1980 öncesinde Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları arasında yapıldığı iddia edilen toplantılara ilişkin tutanaklar ile 12 Eylül 1980 sonrası yapıldığı belirtilen toplantı ve planların Cumhurbaşkanlığı arşivinde bulunamadığı” belirtildi. Genelkurmay’dan gelen yazıda ise “Belgelerin imha tutanaklarına rastlanmamıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem