11 Milyon sokağa dökülebilir!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, başkanlığa seçildiği günden bu yana ilk kez gazetecilerin karşısına çıktı, çok sert açıklamalar yaptı. Kıdemde kazanılmış haklardan geriye gidişi genel grev nedeni saydıklarını belirten Atalay, işçilerin sömürüldüğünü, devlet

11 Milyon sokağa dökülebilir!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, başkanlığa seçildiği günden bu yana ilk kez gazetecilerin karşısına çıktı, çok sert açıklamalar yaptı. Kıdemde kazanılmış haklardan geriye gidişi genel grev nedeni saydıklarını belirten Atalay, işçilerin sömürüldüğünü, devletin suistimalleri bildiği halde durumun değişmediğini söyledi.

KIDEM ORTAYA ATILIYOR İŞÇİ EMEKLİ OLUYOR

Kıdemin çalışanların en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Atalay, "30 günden asla geri adım atmayız. 29 gün 5 saat olsa bile biz bunun içinde olmayız. Son toplantıda bakalım önümüze ne getirecekler? Haklarımızdan bir milim geri adım olursa, genel greve çıkarız. Hükümet ne zaman kıdemi ortaya atsa işçi panik olup emekli olmak istiyor, biz durduruyoruz" dedi.

"BAKAN'A SÖYLEDİM AMA..."

Bugün'ün haberine göre, Başkan Atalay zorunlu asgari ücretin iş hayatında uygulanmadığını belirtirken, "İşverenler işçinin maaşını asgari ücret üzerinden bankaya yatırı- yor. Daha sonra işçilerin banka kartları tek tek toplanıp işçilerin hesabına yatan maaşlarından bir bölümü geri çekiliyor. Bazı işverenler de eşleri işe alıp sadece birine maaş ödüyor. Bu durumu Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e bizzat aktardım. İşçinin maaşlarına el konuyor dedim. Ancak hiçbir şey değişmedi" dedi.

BİRLEŞME ÇAĞRISI YAPTI

Ata­lay, baş­ta kı­dem ol­mak üze­re iş­çi hak­la­rı­nın ko­run­ma­sı yo­lun­da Hak-İş ve DİS­K'­e bir­leş­me çağ­rı­sı yap­tı. Üç sen­di­ka­nın güç­le­ri­ni ve ka­sa­la­rı­nı bir­leş­tir­me­le­ri ha­lin­de kim­se­nin iş­çi­yi yu­ta­ma­ya­ca­ğı­nı ifa­de eden Ata­lay, "Oy ve­ren­le­rin yüz­de 70'i bi­ziz. Mec­li­s'­e gi­din 15 ki­şi yo­kuz. Bu hü­kü­met de ön­ce­ki hü­kü­met­ler de pat­ron ağır­lık­lı­" de­di.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem