10.4 milyon emekli bankaların gözdesi

30 Haziran Dünya Emekliler Günü öncesinde bankaların 10.4 milyon emekli için yarışı kızıştı. Özel bankalar emeklilere her ay maaş olarak ödenen toplam 10 milyar liralık pastadan pay almak için çeşitli kampanyalar düzenledi. Bazı bankalar maaşını kendi şub

10.4 milyon emekli bankaların gözdesi

30 Haziran Dünya Emekliler Günü öncesinde bankaların 10.4 milyon emekli için yarışı kızıştı. Özel bankalar emeklilere her ay maaş olarak ödenen toplam 10 milyar liralık pastadan pay almak için çeşitli kampanyalar düzenledi. Bazı bankalar maaşını kendi şubelerine taşıyan emeklilere 300 TL’ye varan promosyon veriyor. Bazıları iki çeyrek altın öneriyor. Pek çok banka emeklilerden EFT, üyelik, hesap işletim ücreti almıyor.

SEYYANEN ZAM YOLDA

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam, temmuz ayında yürürlüğe giriyor. Emekli maaşlarına önce temmuz ayında enflasyon farkı zammı yapılacak. Ardından da maaşı 1000 liranın altında olanlara seyyanen zam gündeme gelecek. Bu zamlarla haziran ayında 795 lira alan işçi emeklisinin maaşı temmuz ayında 938 liraya, 835 lira alan en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı 979 liraya ve 617 lira alan Tarım Bağ- Kur’lusunun maaşı da 750 liraya yükselecek.

NÜFUS CÜZDANI İLE ŞAHSEN BAŞVURULUYOR

Peki maaş taşıma nasıl gerçekleşiyor. SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı emeklileri nüfus cüzdanları ile istedikleri bankanın herhangi bir şubesine başvurarak maaşlarını taşıyabiliyor. Emekliler e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr/basvur sayfasından maaşlarını aktarabiliyor.

YAPI KREDİ

300 TL puan ücretsiz acil sağlık hizmeti

Yapı Kredi, 31 Temmuz’a kadar geçerli kampanyası kapsamında SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olan ve 3 yıl boyunca maaşını Yapı Kredi şubelerinden almayı taahhüt eden emeklilere 300 TL puan hediye ediyor. Kampanyaya katılanlar, 3 yıl boyunca Ücretsiz Medline Acil Sağlık Hizmeti’nden de faydalanabiliyorlar. Öte yandan kampanyadan bağımsız olarak emekli maaşlarını Yapı Kredi’den alanlar maaş hesapları için hesap işletim ücreti ödemiyor, internet şubesi, telefon bankacılığı, mobil şube ve ATM’ler üzerinden ücretsiz havale yapabiliyorlar.

AKBANK

Şubede öncelikli hizmet, ücretsiz EFT

Emekli maaşını Akbank’tan alanlara şubelerde işlemler için öncelikli hizmet sunuluyor. Maaşını Akbank’tan alan emeklilerin maaş hesabından hesap işletim ücreti alınmıyor, havale işlemleri ve şube dışı kanallarda tüm EFT’leri ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca, yurt çapındaki tüm bankaların ATM’lerinden ayda 2 kez ücretsiz para çekebiliyorlar. Akbank ayrıca emeklilere 75 bin TL’ye kadar nakit ihtiyaçları için 5 TL kredi tahsis ücreti ile kredi imkânı sunuyor.

FİNANSBANK

Market harcamasına yüzde 5 indirim

Emekliler, maaşlarını Finansbank’tan aldıkları süre boyunca şubelerinde işlem önceliğinden faydalanıyor ve hesap işletim ücreti de ödemiyor. Emeklilerin internet bankacılığından yaptıkları havale ve EFT işlemlerinden de ücret alınmıyor. CardFinans Emekli Kredi Kartı sahibi emekli maaş müşterileri, Finansbank POS’larından tek seferde yapılacak 50 TL ve üzeri market ve eczane harcamalarında anında yüzde 5 indirim alıyor.

Bu iki sektörde yılda toplam 360 TL’ye kadar indirim alabiliyor. CardFinans Emekli Kredi Kartı’ndan 1 adet fatura talimatı verilmesi durumunda kart ücreti alınmıyor. Maaşlarını Finansbank’a taşıyan emekli müşterilerine aylık maaşlarının 10 katına kadar ihtiyaç kredisi imkanı, konut kredilerinde ödeme kolaylığı ve masraflarda indirim sağlanıyor.

ŞEKERBANK

2 çeyrek altın hediye maaş adrese teslim

Banka başlattığı kampanya kapsamında, 31 Ağustos’a kadar minimum 500 TL tutarındaki SGK emekli maaşını Şekerbank’a taşıyan ve 3 yıl boyunca emekli maaşını Şekerbank aracılığıyla almayı taahhüt eden müşterilere, iki çeyrek altın hediye ediyor ya da faizsiz, masrafsız, 24 ay vadeli 2.400 TL tutarında bireysel ihtiyaç kredisi sunuyor.

Tüm mevduat hesapları için emeklilerden hesap işletim ücreti almayan bankada emekliler, Şekerbank internet şubesi ve çağrı merkezi aracılığıyla yapacakları tüm havale ve EFT işlemlerini ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Sağlık durumu, emekli maaşını banka şubelerinden almaya engel teşkil eden kişiye maaşı adresinde teslim ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler