10 yaşındaki çocuk Pkk'dan davacı

  Eline verilen bombayla parmaklarını kaybeden daha sonra tekrar eyleme zorlanan A.B, terör örgütünden şikayetçi oldu. 10 yaşındaki A.B’nin eline verilen bomba patladı ve parmakları koptu. PKK küçük çocuğun peşini yine bırakmadı. Tehditle protesto yapması

10 yaşındaki çocuk Pkk'dan davacı

 

 

Eline verilen bombayla parmaklarını kaybeden daha sonra tekrar eyleme zorlanan A.B, terör örgütünden şikayetçi oldu.

 

10 yaşındaki A.B’nin eline verilen bomba patladı ve parmakları koptu. PKK küçük çocuğun peşini yine bırakmadı. Tehditle protesto yapması beklenen çocuk, eylem yerine mahkemenin yolunu tuttu.

 

Türkiye’de ilk kez bir çocuk, terör örgütünden şikayetçi oldu. Van’da 10 yaşındaki A.B, kendisini suça sürükleyen, tehdit eden teröristler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Yüzde 65 iş göremez raporu

A.B, geçtiğimiz yıl Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat’ta başından geçenleri ifadesinde tek tek anlattı: “Ben 15 Şubat 2011 günü öğrencisi olduğum ilköğretim okuluna giderken tanımadığım, ikisinin yüzü kapalı birinin açık olan 3 şahıs yolumu kesti.

 Bana ‘bunu al, boş bir yere at, patlama olsun, olay çıksın. Millet toplansın’ diyerek ellerindeki parfüm kutusunu verdiler. Yüzü açık olan kişi şişeyi verdi. K.O isimli arkadaşının ‘bu parfüm değil, bomba’ dediğini ve şişenin patladığını anlatan A.B, “Sol el parmaklarımı kaybettim ve  çeşitli yerlerinden yaralandım. Yapılan tedavim sonrasında yüzde 65 iş göremez raporu verdiler. Aynı patlamada yanımda bulunan arkadaşlarım da çeşitli yerlerinden yaralandı.”

 

Tehdit edenlerin eşgalini verdi

Teröristlerin suça sürüklediği ve bu yüzden sol kol parmaklarından olan A.B, bir yıl sonra yine tehdide maruz kaldı. Bu sefer teröristler aynı gerekçeyle okulu boykot etmesini istedi. A.B, başına gelen ikinci olayı ise şöyle anlattı: “3. ders tenefüsünde okulun yanında bulunan bakkala tek başıma gittim.

 Okula dönerken önümü 20 yaşlarında, uzun boylu, orta kilolu, siyah uzun düz saçlı, esmer tenli, top sakallı, sol elinde çizik şeklinde yara izi olan bir kişi kesti. Bana ‘15 Şubat’ta okula gelirsen bu sefer elini değil, ayaklarını koparırım’ dedi. Kaçıp okula gittim.” Konuyu ailesiyle paylaştığını ve şikayet etme kararı aldıklarını anlatan A.B. verdiği ifadesinde eğitim hakkını engellemek isteyen PKK’lılarla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Benim önümü keserek, beni tehdit eden şahıstan davacıyım ve şikayetçiyim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem