10 terörist daha öldürüldü

Kuzey Irak'a hava operasyonu düzenlendi.

10 terörist daha öldürüldü
Avaşin-Basyan ve Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında tespit edilen 1 doçka uçaksavar MTF mevzi, 3 havan mevzi olmak üzere dört hedef imha edildi, mevzii içinde ve civarında bulunan 10 kadar terörist de etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 29 Ekim 2016 tarihinde saat 12.13 sularında, Hakkari/Çukurca Hisar Dağı Binlis T. Bölgesinde bulunan TSK unsurlarına bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısı sonucu 3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde oldukları tespit edildi ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen 1 doçka uçaksavar MTF mevzi, 3 havan mevzi olmak üzere dört hedef imha edildi, mevzii içinde ve civarında bulunan 10 kadar terörist de etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Irak Kuzeyi Zap bölgesinde tespit edilen 2 havan mevzii de imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem