10 Milyon Emekli bunu bekliyor

Emeklilierin promosyon alabilmesi için çok önemli 3 adım kaldı: Önce yasal altyapı gelecek, sonra pazarlık yapılıp, paralar yatacak. Emeklilerin de kamu görevlileri gibi maaşlarının yatırıldığı bankalardan promosyon almasıyla ilgili çalışma üç adımda tama

10 Milyon Emekli bunu bekliyor
Emeklilierin promosyon alabilmesi için çok önemli 3 adım kaldı: Önce yasal altyapı gelecek, sonra pazarlık yapılıp, paralar yatacak.
 
Emeklilerin de kamu görevlileri gibi maaşlarının yatırıldığı bankalardan promosyon almasıyla ilgili çalışma üç adımda tamamlanacak.
 
Memur-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirdiği ve üzerinde uzlaşılan promosyon ile ilgili öncelikle yasal bir zemin oluşturulması gerekiyor. Bunun için Meclis açıldığında gündeme gelecek olan Torba Yasa'nın içine bir madde eklenmesi ihtimali bulunuyor. Bu olmadığı takdirde Ekim ayında toplanacak Kamu Personel Danışma Kurulu'nda konuşulacak promosyonla ilgili bir karar verilecek. Bu kararın verilmesinden sonra devreye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girecek.
 
SGK, BANKALARLA PAZARLIĞA OTURACAK
 
Sistemin ikinci adımında emeklilerin maaşlarını yatıran kurum olarak SGK, bankaları davet ederek pazarlığa oturacak. Burada PTT dahil 22 banka emekli maaşı ödüyor. Bankalardaki emekli sayısı ve para miktarına göre pazarlık söz konusu olacak. Emeklilerin hangi şartlarda promosyon alacağı ve bunun miktarı bu pazarlıkta belirlenecek. Bankaların tekliflerine göre emekliler de tercih yapacak. Ayrıca yapılacak sözleşmelerin süreleri de burada belirlenebilecek.
 
EMEKLİNİN TERCİHİ TOPLU PARA
 
Pazarlık aşamasından sonra ise emeklilere paranın nasıl ödeneceği söz konusu olacak. Bu paralar genelde sözleşme döneminde bir kere toplu olarak veriliyor. Emeklilerin ilk tercihi bu. Fakat bankalar buna yanaşmazsa para aylara bölünüp emeklilerin maaşlarıyla birlikte de ödenebilecek. Yaklaşık 10 milyon emekli şimdi promosyon ile ilgili haberlere kilitlenmiş durumda. Bankalar için de promosyon konusu bir rekabet ortamı oluşturacak. Emeklilere maaş vermek için çetin bir yarışa giren bankalar promosyon için de farklı teklifler sunabilecek.
 
HAKKIMIZ OLANI VERSİNLER
 
Emekliler bankaların paralarını kullandığını belirterek, "Hakkımız olan promosyonu vermeliler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler