10 bin lüks otomobile soruşturma!

ABD’den sahte evraklarla kaçak olarak ithal edilen otomobillere el konulmasının ardından şimdi de Almanya’dan 2004 yılından günümüze kadar ithal edilen 10 bin adet lüks otomobil mercek altına alındı. Türkiye ve Almanya Gümrük İdaresi, en büyük otomobil ka

10 bin lüks otomobile soruşturma!

ABD’den sahte evraklarla kaçak olarak ithal edilen otomobillere el konulmasının ardından şimdi de Almanya’dan 2004 yılından günümüze kadar ithal edilen 10 bin adet lüks otomobil mercek altına alındı. Türkiye ve Almanya Gümrük İdaresi, en büyük otomobil kaçakçılık soruşturmalarından birini birlikte yürütecek. Gümrük yetkilileri, 2004 yılından günümüze kadar ithal edilen BMW, Mercedes ve Volkswagen marka otomobillerin yurda kaçak girip girmediğinin tespiti için 10 bin adet otomobille ilgili resmi evrak talebinde bulundu.

ORTAK OPERASYON
Türkiye Gümrük İdaresi’nin bu isteği Almanya Gümrük İdaresi tarafından olumlu karşılandı. Almanya Gümrük İdaresi, Türkiye’ye ihraç edilen 10 bin adet otomobilin ilk 50 tanesinin fatura ve otomobil kayıt bilgilerini gönderdi. Böylece iki ülkenin gümrük idaresi son yılların en büyük otomobil kaçakçılık soruşturmasına başlamış oldu. Türk gümrük görevlileri Almanya’dan gönderilen evraklar ile otomobillerin ithalatında sınır kapılarına beyan edilen evrakları karşılaştırılarak, kaçak olup olmadığını tespit edecek. Kaçak olarak sokulan otomobillere el konulacak. Özellikle vergi oranlarının yükseldiği dönemlerde vergiden kaçmak için kaçakçılık olaylarında artış yaşanıyor.

ÜNLÜLERİ VURMUŞTU
ABD’den sahte evraklarla Türkiye’ye kaçak olarak sokulan otomobillerle ilgili başlatılan soruşturmada,
aralarında ünlü sanatçı Sibel Can ve Seren Serengil’inkilerin de bulunduğu 43 otomobile el konulmuştu. Bu gelişmenin ardından gözler şimdi de Almanya’dan ana distribütör haricinde ithal edilen lüks otomobillere çevrildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler