1 ton 52 kilogram eroin ele geçti

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, sorumluk alanlarındaki gümrüklerde uyuşturucu maddeleriyle mücadeleyi sürdürdürüyor.

1 ton 52 kilogram eroin ele geçti

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, sorumluk alanlarındaki gümrüklerde uyuşturucu maddeleriyle mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, ''Gümrüklerimizde 11 ayda 1 ton 52 kilogram eroin ele geçirdik'' dedi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerine kara yoluyla geçiş noktası olan Kapıkule Sınır Kapısı'nda başta eroin, esrar ve uyuşturucu nitelikli hap olmak üzere her türlü uyuşturucu maddeyle mücadelenin sürdüğünü söyledi.

Kurumlar arasında yapılan işbirliği ve gümrük ekiplerinin özverili çalışmalarıyla uyuşturucuya geçit vermediklerini ifade eden Kılıç, ''Uyuşturucuyla mücadelede işbirliği çok önemli. Kurumlar arasındaki diyaloğa çok önem veriyoruz. Bu sayede başarı oranımız yükseliyor. Gümrüklerimizde 11 ayda 1 ton 52 kilogram eroin ele geçirdik Kapıkule Sınır Kapısı'nda uyuşturucu maddenin ortaya çıkarılmasında narkotikte uzmanlaşmış memurlarımız, X-ray cihazı ve narkotik dedektör köpeklerinin de katkısı çok büyük'' dedi.

Kılıç, 2009'un ilk ayından bu yana Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapıları ile Uzunköprü'de uyuşturucu madde kaçakçılığıyla ilgili 32 olayın meydana geldiğini, bu olaylarda 1 ton 52 kilogram eroin ele geçirdiklerini belirtti.

Aynı dönemlerde yasa dışı geçişler konusunda da sıkı tedbirlerin alındığını ifade eden Kılıç, Kapıkule, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında meydan gelen 42 olayda 247 kişinin yakalandığını belirti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler