1 TL için 10 yıl hapis yatacak!

Konya'da arkadaşlarıyla girdikleri markette, market sahibini yapıştırıcının fiyatını 2 TL'den 1 TL'ye düşürmediği için çıkan tartışmada silahla yaralama olayına karışan zanlıya 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Olay, 13 Şubat 2011 tarihinde merkez Selçuk

1 TL için 10 yıl hapis yatacak!

Konya'da arkadaşlarıyla girdikleri markette, market sahibini yapıştırıcının fiyatını 2 TL'den 1 TL'ye düşürmediği için çıkan tartışmada silahla yaralama olayına karışan zanlıya 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Olay, 13 Şubat 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde bir markette meydana gelmişti. Markete gelen 3 kişi, market sahibi Adıgüzel G'den (42) 2 TL'lik yapıştırıcının fiyatını 1 TL'ye düşürmesini istemeleri üzerine tartışma çıkmıştı. Tartışmada Haldun K. (29) market sahibini vurarak ağır yaralamıştı. Haldun K. poliste ve mahkemedeki ifadesinde, "O gün arkadaşın ayakkabısı sökülmüştü. Markete girip yapıştırıcı almak istedik. Marketçiye yapıştırıcı sorduk, 2 TL dedi. Arkadaşım da 1 TL vardı, olmaz mı dedik. Arkadaşıma hakaret ederek tersledi, tartışma çıktı. Tartışmada market sahibi elini beline atınca ben de tabancayla ateş ettim" demişti.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yaralama davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Haldun K. ile Caner G. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti olayla ilgili tüm delillerin toplandığını ve karar vereceklerini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanıklardan Haldun K'nin kasten adam öldürmeye teşebbüs, Caner G'nin de hırsızlığa teşebbüs suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı, savcının mütalaasına katılmadıklarını ve müvekkilinin öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek, arkadaşı ile market sahibi arasında çıkan olayı büyütmemek isterken yaşanmış bir olay olduğunu ve kastı aşan yaralamadan dolayı cezalandırılması gerektiğini söyledi. Son sözü sorulan sanık Haldun K, "Ben olayın bu şekilde gelişmesini istemedim. İstemeden yaşanan bir olaydı, takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Caner G'yi hırsızlığa teşebbüsten 2 yıl hapse mahkum ederken, Haldun K'ye ise kasten adam öldürmeye teşebbüsten önce 12 yıl hapis cezası verdi, ardından da bu cezayı 10 yıla indirdi. Ayrıca Haldun K'ye ruhsatsız silah bulundurmaktan da 10 ay hapis cezası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler