1 milyon veren İngiliz vatandaşı olacak

Yabancı misafirleri kabul etme konusunda AB içindeki en katı ülkelerden biri olan İngiltere de ekonomik krizin etkisiyle bu huyundan vazgeçmeye hazırlanıyor. Ülkenin vatandaşlık ve vize politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynayan İngiliz Göç Tavsiy

1 milyon veren İngiliz vatandaşı olacak
Yabancı misafirleri kabul etme konusunda AB içindeki en katı ülkelerden biri olan İngiltere de ekonomik krizin etkisiyle bu huyundan vazgeçmeye hazırlanıyor. Ülkenin vatandaşlık ve vize politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynayan İngiliz Göç Tavsiye Komitesi’nin hazırladığı tasarıda, İngiltere’de yaşamak isteyen kişilere ‘yüklü bir bağış karşılığında’ oturma izni verilmesi önerildi.
 
Tasarıya göre, İngiliz okullarına, üniversitelere ya da hastanelere yardım yapan yabancılara ülkede kalma izni verilecek. Tasarıda bu bağışların miktarı belirtilmedi. Ancak 1 milyon sterlin (yaklaşık 3.6 milyon TL), 5 milyon sterlin (yaklaşık 18 milyon TL) ya da 10 milyon sterlin (yaklaşık 36 milyon TL)) gibi bir limit getirilebileceği belirtildi.
 
Tasarıda ilgi çeken bir diğer nokta ise vizelerin açık artırma yoluyla en yüksek teklifi verenlere satılması yönündeki teklif.
 
‘Zenginleri çekmek için’
 
Ancak bu yeni tasarı ciddi tartışmalara sebep oldu. Zira, daha önce Malta gibi başka ülkelerin gündemine gelen “satılık vatandaşlık” tasarılarına İngiltere tarafından ‘AB vatandaşlığının satın alınacağı ve sınırsız dolaşım hakkının kazanılacağı’ gerekçesiyle karşı çıkılmıştı. Komite Başkanı Sir David Metcalf, “Ülkeye zengin yatırımcıların çekilebilmesi için bu tarz yöntemler gerekli. Ayrıca ülkeye giriş için bazı ayrıcalıklar da satışa sunulabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler