1 Mayıs açıklaması

 Vali Mutlu, "Bugün 1 Mayıs’ı neşe dolu bir gün olarak kutlayabilmeyi arzu ediyorduk.Bu maksatla da çağrılarımızı ve Taksim’de fiziki koşullar nedeniyle miting yapılmasının mümkün olamayacağını pek çok kez ilgililere aktardık. Ağırlıklı olarak marjinal gr

1 Mayıs açıklaması

 

Vali Mutlu, "Bugün 1 Mayıs’ı neşe dolu bir gün olarak kutlayabilmeyi arzu ediyorduk.
Bu maksatla da çağrılarımızı ve Taksim’de fiziki koşullar nedeniyle miting yapılmasının mümkün olamayacağını pek çok kez ilgililere aktardık. Ağırlıklı olarak marjinal grupların kendisini gösterdiği bir günü yaşadı" dedi.
 
İşte Vali Mutlu'nun konuşmasından satır başları...
 
Beklediğim özelliklerde sağ duyulu aklı selim emekçilerimiz Taksim Meydanı'na gelmediler. Söylediğim gibi marjinal grupların çeşitli olaylara sebebiyet verecekti. Herkese teşekküer ediyorum. Bu on binlerin yüz binlerin çıkıp kutlama yapılan meydandı ama çeşitli nedenlerden dolayı bunu engellemek zorunda kalmıştık. Radikal grupların alana ulaşma yollarında güvenlik güçlerimizle çatışmalarıı gördük. Sayıları 3000-3500 civarında değerlendirdiğimiz küçük marjinal gruplar, Taksim civarındaki bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere güvenlik görevlililerimiz barikatlaarını geçmeye çalışmışlardır. Ellerinde taşlı molotofkokteylli kişiler vardı.
 
 
Güvenlik görevlilerimiz tedbirleri harfiyen uygulamıştır. 22 polis memurumuz yaralanmmıştır. Bir tanesi beyin tramvası nedeniyle ameliyata alınmış ve şu anda yoğun bakımda tedavisi gerçekleştirilmektedir.
 
17 personelimiz tedavileri yapılarak hastanelerden taburcu olmuştur. Yaralanan sivil vatandaşlarımız da olmuştur. Malesef bu mücadeleler sonuncunda, emniyet güçlülere yapılan saldırılar sonucunda siviller de yaralanmıştır. 3 vatandaşımızdan biri ameliyat edilmiş şuan da hastanede yatmaktadır. Marjinal grupların taşlaması sebebiyle hastanede yattığı bilgisi elimizdeki net bilgiler arasındadır.
 
Ne şekilde yaralandıkları konusuyla ilgili çalışamalrımız devam etmektedir. Farklı marjinal grupların olduğunu saptamış durumdayız. Kendilerine sağlık diliyorum ancak kendi attıkları taştan dolayı yaralandıklarını da biliyorum.
 
Su ve gaz kullanılarak fiziksel şiddet kullanmadan olay yerinden uzaklaştırmaya özen gösterilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem