Google Android telefonlar için sınırlama getiriyor!

Google'ın açık kaynaklı işletim sistemi Android, yeni güncellemeyle kullanıcılara sınırlama getirecek.

Google Android telefonlar için sınırlama getiriyor!

İşte Android 14 ile getirilecek sınırlamanın ayrıntıları...

Google, Android 13 güncellemesini geçen yılın ikinci çeyreğinde kullanıma sundu. Samsung, Xiaomi, Vivo, OPPO ve daha birçok marka yeni işletim sistemini cihazları için yayınlarken, teknoloji devi zaman kaybetmeden bir sonraki işletim sisteminin de hazırlıklarına başladı.

Google'ın bir sonraki büyük güncellemesi Android 14 için ilk bilgiler gelmeye başladı. Android 13 ile önemli derecede iyileştirmeler yapılırken, Android14 ile cihazları bekleyen yeni bir sınırlama olacak.

ANDROID 14 İLE SINIRLAMA GELİYOR
İşletim sisteminin bir sonraki sürümünde kullanıcıları yeni bir sınırlama bekliyor. 9to5Google'ın AOSP yazılımından tespit ettiği yeni bilgiye göre, yüklenen uygulamaların SDK sürümü için sistem gereksinimiyle ilişkili yeni bir değişiklik devreye alınacak.

Buna göre Google'ın bir sonraki sürümünde, yeni mekanizma Android'in çok eski sürümleri için oluşturulmuş programların yüklenmesini engelleyecek.Kullanıcılar, Android 14'e geçtiğinde eski uygulamaları cihazına yükleyemeyecek. Bu sınırlamanın en az Android 6.0 ile sınırlandırılacağı bildirildi.Google'ın eski uygulamalar için getireceği yeni sınırlama, güvenlik ve gizliliğin iyileştirilmesine yardımcı olmak için amaçlıyor. Ayrıca bu değişiklik ile modern API'lerin kullanımına odaklanılacak. Böylece eski uygulamaların yeni işletim sistemini kullanan telefonlarda yüklenmesi engellenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler