Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyü Bitene mahallesinde yaşayan Hurşit Gürsoy, yaklaşık 15 yıl önce evine ulaşabilmek için Bozat Deresi üzerine kendi imkanlarıyla bir köprü yaptırdı. Ancak komşularının ve arazi sahiplerinin yardım etmemesi üzerine köprüye demir kapı takarak sadece kendi kullanımına sundu. Hurşit Gürsoy'un vefatının ardından çocukları da vasiyeti gereği hala kapıyı kilitli tutuyor.
Köprünün hala kilitli olduğunu belirten köy sakinlerinden Necati Başaran, Gürsoy'un çocuklarının yaz aylarında geldiğini ve köprüyü kullanıp gittiklerini ifade etti.
Bozat köyü sakinlerinden Necati Başaran, yaptığı açıklamada “Yaklaşık 15 yıl kadar önce komşumuz Hurşit Gürsoy, beldenin grup yolundan Bitene mahallesindeki evine kolay ulaşım sağlamak için Bozat Deresi üzerine bir köprü yaptı. Köprüyü yapmadan önce komşusu olan yakınlarına ve arazi sahiplerinden yardım istemiş ancak kimse yardım etmemiş. O günün şartlarında 25 bin lira para harcayarak yaptırdığı köprüye de kapı yaptırarak sadece kendisi kullandı. Vefat edinceye kadar en yakın komşusu olan kardeşinin bile kullanmasına izin vermedi" dedi.

Vefatının ardından da çocukları kapıyı hala kilitli tuttuğunu da anlatan Başaran, “Köprüyü yaptıran komşumuz Hurşit Gürsoy’u birkaç yıl önce kaybettik. Ancak hala çocukları tarafından köprü kilitli tutuluyor. Çocukları genelde İstanbul’da yaşıyor. Yazdan yaza fındık zamanında geliyorlar. Geldiklerinde kapıyı açıp kendileri kullanıyor, giderken de kapıyı kilitleyip gidiyorlar. Duyduğumuza göre babaları vasiyet etmiş ve vasiyet üzerine çocukları da kapı kilitli tutulmaya devam ediliyor. Karadeniz inadı böyle bir şey olsa gerek” diye konuştu.
Tüm Yorumlar (12)
pertev
2 yıl önceinatla ilgisi yokki.. doğru yapmış.. bu millet bedava mezar olsa girer..
İlker KAZAZ
2 yıl önceHas etti. Bizim oranın yobazları ancak bundan anlar.
Köy Muhtarı
2 yıl önceHaklı
KOÇ 61
2 yıl önceRahmetli dedem "Oğlum sen bu milleti bilmezsin bu milletle iş olmaz" derdi maalesef haklı çıktı.
Sakir...
2 yıl önceDogru olani yapti.Oda böyle olsun istemezdi.Bizim Insanimiz manyak belescidir...Adamlar kendilerine en güzel Evi yapar Köye Cami yapmaya sira gelince baskalarindan dilenirler.Neymis Efendim Sevapmis....Tebrik ediyorum Dogruyoldan gidenleri.
Trabzonlu
2 yıl önceİyi yapmış demek adama yardım etmeyenlerin köprüye de ihtiyaçları yokmuş
ZEKİ
2 yıl önceBİR HİZMET YAPILIYORKEN DESTEK VERMEZ İSEN NİMETİNADE ORTAK OLMA HAKKIN YOK. ŞİMDİ KALKIPTA KÖRÜNÜN KULLANIMINI BİZE VERMİYOR DİYE AĞLAMANIN BİR GEREĞİ YOK.
Davut
2 yıl önceAdam haklı. Allah rahmet eylesin. Karadeniz halkının bu uyanıklığına gereken cevabı vermiş
BEYTULLAH ALTIN
2 yıl önceevet adam haklı görünsede nefsine mağlup olmuş ben olsam herkes geçmesi için çay yemek ikram ederdim nefsime yenilmezdim.
Zalli
2 yıl önceZorluğu yaşayan sen olmadığın içindir bekara karı boşamak kolay sözünü hatırlatırım. Ben de olsam geçene altin verirdim desem...
Serkan aktaş
2 yıl önceAz bile yapmış dua edin ki kapslı tutuyor ya acık bırakkıpta geçenden para isteseydi o zaman görürdüm sizi
MiracK
2 yıl önceCami, Çeşme, Yol, Köprü bu tür hizmetler ölsen de sana hayırlı amel yazar(sevap). Evet adamın haklılık payı var kapalı tutmakla ama ahiret inancına bakarsak ben ce o köprüyü herkesin hizmetine sunması onun ve ailesi için fayda sağlayacağını düşünüyorum.