Zengine vergi yanlış anlaşıldı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'zengin vergisi' tartışmalarını bitirecek bir açıklama yaptı. Vergi oranlarını artırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Babacan, serveti faza olandan daha çok vergi almak için harhangi bir vergi artışına gidilmey

Zengine vergi yanlış anlaşıldı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'zengin vergisi' tartışmalarını bitirecek bir açıklama yaptı. Vergi oranlarını artırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Babacan, serveti faza olandan daha çok vergi almak için harhangi bir vergi artışına gidilmeyeceğini söyledi. 

Zengin vergisi ile ilgili insanlar arasında yanlış bir algı oluştuğuna da dikkat çeken Babacan, zenginden daha çok vergi alma olayını şöyle açıkladı: "Maliye hazırlık içinde. Oransal değişiklik olmayacak. Vergi kaçıranlarla ilgili tedbir alınması söz konusu." Babacan, aksi halde ortaya çıkacak durumun vergisini düzenli ödeyen kişilere ilave yük getireceğini bunun da kendilerini vurma anlamına geleceğini ifade etti.
 
Gelir vergisi ile kurumlar vergisi oranlarını değiştirmeyeceklerini de kaydeden Babacan, "Sigara ile ilgili vergi ayarlamalarına Merkez Bankası'nı da kattık. Açıklanan ÖTV artışları Merkez Bankası için de bir sürpriz değil, baştan bildikleri bir konu. 0.8'lik enflasyon etkisi yüzde 5.3'lük tahminin içinde, ayrı bir şey değil" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler