Yılbaşı harcamalarına dikkat!

Tüketiciler Birliği Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kemal Saran, tüketici şikayetlerinde geçen yıla göre yüzde 40 oranında artış yaşandığına dikkat çekerek yaklaşan yılbaşı öncesinde tüketicilerin harcama çılgınlığından uzak durması gerektiğini kaydetti. Saran

Yılbaşı harcamalarına dikkat!

Tüketiciler Birliği Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kemal Saran, tüketici şikayetlerinde geçen yıla göre yüzde 40 oranında artış yaşandığına dikkat çekerek yaklaşan yılbaşı öncesinde tüketicilerin harcama çılgınlığından uzak durması gerektiğini kaydetti.

Saran, hak ihlaline uğramış tüketicilere ücretsiz hukuki yardımda bulunmak üzere 2008 yılında kurulan başvuru merkezine şu ana kadar çok sayıda başvuru yapıldığını belirterek geçen yıl 187 olan başvuru sayısının 2008 yılı henüz tamamlanmadan 300'e yaklaştığını söyledi. Şikayet başvurusu sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 40 artış yaşandığına dikkat çeken Ali Kemal Saran, şikayetlerin daha çok ayıplı mal ve hizmet, kapıdan satış ve kredi kartlarıyla ilgili olduğunu ve bu şikayetlerin yüzde 46'sında da tüketicilerin haklı bulunduğunu ifade etti.

Vatandaşların sadece şikayet değil bilgilenmek amacıyla kendilerine başvuruda bulunduğunu belirten Saran, tüketicinin bilinçlenmesi açısından bunun son derece sevindirici olduğunu kaydetti.

ZORUNLU GİDERLERDEN FEDAKARLIK YAPILARAK BORÇ ALTINA GİRİLMEMELİ

Yaklaşan yılbaşı öncesinde alışveriş çılgınlığı yaşandığına dikkat çeken Saran, tüketicilerin bilinçli hareket ederek uzun vadeli taksitlerden kaçınması ve kontrolsüz harcamalarda bulunmamasını tavsiye ederek şunları söyledi:
“Her dönemde olduğu gibi tüketiciler bu yılbaşı öncesinde de harcamalarında dikkatli olmalı, ödeyemeyecekleri veya birçok zorunlu giderinden fedakarlık yaparak ödemek zorunda kalacakları kredi borçlarının altına girmemelidirler. Bilinçli bir tüketici olmanın önemi unutulmadan, yapılan alışverişlerde uzun vadeli taksitlere girilmekten kaçınılmalı, harcamalara dikkat edilmeli ve hepsinden önemlisi tüketim çılgınlığından uzak durulmalıdır.”

FAİZSİZ KREDİ SLOGANIYLA TÜKETİCİLER YANILTILIYOR

Sıfır faizli kredi konusunda da tüketicileri uyaran Ali Kemal Saran, bazı bankaların 'sıfır faizli kredi' sloganıyla tüketicileri yanılttığını ileri sürerek şöyle konuştu:
“Tüketicilere 'sıfır faizli kredi' diye sunulan krediler için dosya parası alınmakta ve verilen kredi de eksik ödenmektedir. Dikkat edilirse 'sıfır faizli kredi' diye sunulan kredinin bu durumda peşin faizli bir kredi olduğu ortaya çıkar. Tüketiciler, sıfır faizli kredi sloganına aldanmamalı.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler