Yeşil Kartlılara İş İmkanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yeşil kart sahibi vatandaşları 'çalışıyor olma' noktasına getirmek için düzenlenen programı anlattı.Bakan Çelik, "Şu anda 15 bin kişi yeşil kartlı iken, şimdi çalışıyor yeşil karttan çıktı. İşi var, gücü var,

Yeşil Kartlılara İş İmkanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yeşil kart sahibi vatandaşları 'çalışıyor olma' noktasına getirmek için düzenlenen programı anlattı.

Bakan Çelik, "Şu anda 15 bin kişi yeşil kartlı iken, şimdi çalışıyor yeşil karttan çıktı. İşi var, gücü var, maaşı var ve o kapsam bulunuyor.
 
Yine yeşil kartlılardan 12 Bin 700 kişi ise 12 bin 700 kişi şu anda mesleki eğitim kurslarında kendilerine iş garantili kurslarda bu kurslarda eğitilip, işe yerleştirilmeleri konusunda şu anda kursiyer olarak çalışmalarına devam etmektedir.
 
Yani şu son 5-6 aylık çalışma içerisinde yaklaşık 30 Bin yeşil kartlının çalışıyor noktasına taşınması noktasında bir gayretimiz var." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler