Yerli Palamut El Yakıyor

1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla birlikte ‘Vira bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, ağlarını balıkla doldurup geri dönüyor. Pazarlarda balıkçı tezgahlarını süsleyen palamutların tanesi 10-15 liradan satılıyor. Yağmur fazla yağmadığı için balık

Yerli Palamut El Yakıyor
1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla birlikte ‘Vira bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, ağlarını balıkla doldurup geri dönüyor. Pazarlarda balıkçı tezgahlarını süsleyen palamutların tanesi 10-15 liradan satılıyor. Yağmur fazla yağmadığı için balık fiyatlarının halen düşmediğini söyleyen Bursalı balıkçı esnafı İbrahim İçmen, "Şu an yağmur fazla olmadığı için palamut da fazla değil. Yerli palamutları yakalamaya başladık. Palamutları Marmara ve Karadeniz’den tutuyoruz. Yağmur olursa fiyatlar düşecek. Piyasada satılan ithal palamutlar Norveç’ten geliyor. Onların fiyatları 2-3 Lira arasında değişiyor. Yağmur yağar ve bolluk olursa vatandaşlar bu sene bol balık yiyebilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler